L'empresa Caganer.com ha creat les figures dels dos candidats a la Casa Blanca, Donald Trump i Hillary Clinton. Els caganers surten a la venda aquest dilluns coincidint amb el primer debat presidencial als EUA entre els dos candidats a presidir els Estats Units. Precisament, aquest país lidera la compra en línia de caganers a tot el món. Un 47,6% de les vendes per Internet es fan als EUA, per davant d'altres països europeus i també de l'estat espanyol. Aquesta no és la primera vegada que l'empresa es fixa en l'actualitat política americana ja que, el 2008, també van crear la figura de Barack Obama quan era candidat a president i també l'expresident George Bush tenia el seu caganer. Anys enrere, l'empresa també havia fet la figura de Hilary Clinton, que ara s'ha actualitzat.

Hilary Clinton i Donald Trump ja tenen caganer. Des d'aquest dilluns ja es poden comprar les figures dels dos candidats a presidir els Estats Units. L'empresa Caganer.com ha escollit la data coincidint amb el debat electoral que els enfrontarà aquest mateix dilluns.

Els EUA encapçalen la llista de països des d'on es fan més compres de caganers a través d'Internet. Concretament, un 47,6% de les comandes es fan des de l'altra banda de l'Atlàntic, per davant de països europeus, incloent l'estat espanyol. La figura que més han comprat els nord-americans els darrers anys és la del caganer Obama, que va substituir a la de George Bush, que va ser número 1 de vendes a Caganer.com durant els seus anys de presidència.

Amb aquestes noves figures l'empresa Caganer.com creu que s'incrementaran encara més les vendes cap als EUA. "Tal com va passar amb Obama, preveiem que la demanda serà important i segurament haurem de fer tirades extra d'aquestes dues figures", afirma el gerent de Caganer.com, Sergi Alós.

L'empresa fa 24 anys que es dedica a la fabricació artesana d'aquestes peces, icona dels pessebres a Catalunya. Ja compta amb 400 figures de diferents personatges i des del 2000 ven a través d'Internet.