Aquest dimecres, 21 de setembre, se celebra el primer seminari d'un cicle "en línia", gratuït i obert a tothom, que es pot seguir en streaming des de la sala d'actes del Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE) -Av. Maria Àngels Anglada, 13, de Figueres-. Aquest primer seminari, que comença a les 17.30 h amb una durada aproximada d'una hora, es titula «Com millorar les reunions amb les famílies» i l'objectiu és aportar estratègies al professorat per fer reunions de nivell que ajudin a implicar les famílies i compartir el projecte de centre.

El seminari el modera David Vilalta, mestre, formador, membre de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i coordinador de les activitats formatives del programa «Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu». Compta amb la participació de tres ponents: la directora de l'Escola Samuntada de Sabadell, Dolors Gibert; el president de l'AMPA de l'Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, Xavier Pedrol, i la directora de l'Escola Josep Maria de Sagarra de Barcelona, Isabel Corral.

L'acte està organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la Fundació Jaume Bofill. El seminari es presenta amb aquests interrogants: "Estem satisfets de les reunions de nivell que fem al nostre centre educatiu? Ens serveixen per compartir el projecte de centre amb les famílies? Com passar de les reunions informatives a reunions amb contingut pedagògic? Podem generar debat pedagògic amb les famílies? Les reunions de nivell ens poden ajudar a millorar la qualitat dels vincles entre els docents i les famílies? Com fer que les famílies en situacions més desfavorides participin en aquestes reunions i acompanyin els seus fills en la seva trajectòria educativa?"

Els organitzadors del seminari animen als representants del món educatiu a debatre en línia sobre aquestes i altres qüestions. També es pot participar via Twitter amb l'etiqueta #reunionsnivell