La 26a edició del festival Terra de Trobadors de Castelló d´Empúries ha rebut 45.000 visitants entre el 8 a l´11 de setembre, és a dir, unes 3.000 persones més que l´any passat. El certamen s´ha centrat enguany en homenatjar la figura de l´escriptor i filòsof Ramon Llull. L´organització ha destacat la "bona acollida" de públic que han tingut el cicle de concerts de música medieval ´Só de Lohn´ i els espectacles de carrer, dues de les novetats d´aquesta edició. L´espectacle inaugural a càrrec de Jordi Saval i la formació Hèsperion XXI va exhaurir entrades a la basílica de Santa Maria. D´altra banda, s´han consolidat activitats tradicionals com el torneig, el sopar i el mercat medieval. El certamen està considerat el més important de Catalunya en l´àmbit de la recreació històrica medieval.

El festival Terra de Trobadors ha apostat aquest any, més que mai, per la música medieval i els espectacles de gran format, com ara el concert ´Ramon Llull: temps de conquestes, de diàleg i desconhort´, dirigit pel compositor Jordi Savall, que va unir músiques de tradició cristiana, jueva i musulmana i textos de la vida de Llull narrats pels actors Jordi Boixaderas i Sílvia Bel.

Espectacles com 'la Taverna d´Enrico de Quico, el Cèlio i el Mut de Ferreries' també han seduït el públic que aquests dies ha trepitjat Castelló d'Empúries, que ha tornat a combinar les activitats de pagament i les gratuïtes. Enguany han tingut més pes que mai els espectacles de carrer, la qual cosa anima l'ajuntament d'aquest municipi altempordanès a seguir fent créixer el festival dedicat a rememorar el seu passat com a capital comtal.