El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat a través de Twitter la mort aquest divendres als 89 anys de l'oftalmòleg Joaquim Barraquer. "Un home de gran talent i prestigi. Descansi en pau", ha piulat Puigdemont.

La xarxa social s'ha fet ressò amb celeritat del traspàs d'un dels oftalmòlegs de més renom del país, i també el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha volgut mostrar el seu condol per aquest canal: "Ens ha deixat Joaquim Barraquer, tot un referent internacional en el camp de la oftalmologia. Descansi en pau". També ho ha fet el conseller de Sanitat, Toni Comin, que ha recordat que gràcies a Barraquer "Catalunya ha estat un país líder en l'oftalmologia mundial".

Comín també ha afirmat que la medicina catalana li estarà "eternament agraïda". De la mateixa manera, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha aprofitat Twitter per lamentar la mort de Barraquer, "referent de l'oftalmologia a Catalunya i al món". El mateix centre Barraquer l'ha considerat un "exemple de vida per a tothom".

Finalment, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha transmès el condol per la mort de Barraquer a través de Twitter, a qui ha considerat un "oftalmòleg de prestigi internacional".