De l´afició d´un grup de noies a córrer per la muntanya, ha nascut una amistat i de l´amistat un projecte de superació i solidari "que s´ha convertit en tot un repte: participar el proper octubre a l´Oncotrail de Girona, una cursa de 100 quilòmetres, que posarà a prova el rendiment de tot l´equip, format ara fa tot just un any amb el nom de Les Nenes Diedre explica la seva entrenadora, Charo García.

Un grup de dones han fet de la seva afició a córrer entre muntanyes una manera de viure. Enamorades del trailrunning, participen en la majoria de curses de l´Alt Empordà. Ara el seu gran repte és entrenar-se per l´Oncotrail que es fa a l´octubre.

Per poder participar en aquesta cursa Les Nenes Diedre han protagonitzat un calendari solidari. Participar-hi té un cost per equip de 1.000 euros que es destinen a la causa i per aconseguir-los les corredores han posat a la venda al preu simbòlic de deu euros un calendari que recull imatges i frases motivadores per viure els somnis amb decisió. "L´aportació de mil euros va destinada íntegrament a l´Oncolliga, associació que ajuda els malalts de càncer i familiars, i des de que a finals de juliol s´ha posat a la venda el calendari, pràcticament s´han venut tots, el que demostra la solidaritat de la gent". Les imatges del calendari són d´Oriol Batista, que hi ha col·laborat de forma desinteressada.

Fa un any que aquest grup de noies d´arreu les comarques gironines, d´entre 25 i 42 anys, es va unir per entrenar-se i córrer diferents rutes plegades. "És un projecte accessible i obert a tothom", destaca Garcia. "De seguida va sorgir un feeling especial i ara comparteixen molt més que curses i entrenaments", una manera de viure i de superar-se en el dia a dia. "Som un equip de muntanya", s´han especialitzat en el trail running, el que els ha permès descobrir paratges espectaculars tot participant en múltiples curses de la comarca: el trail del Cap de creus, la Cursa Entre Castells de Vilajuïga, el Despertaferro de Bàscara, la Cursa del Fau de Maçanet de Cabrenys, la Mitja Marató de l´Albera o el Colera Extrem, "que és espectacular". El grup està molt vinculat a l´Alt Empordà "bé perquè algunes noies hi treballen o bé hi estiuegen".

Actualment Les Nenes Diedre fan unes dues curses al mes i s´entrenen cada setmana. "L´Oncotrail és el nostre gran repte i a més que tingui un rerefons solidari ens motiva encara més". La cursa és de 100 km, que es poden fer per relleus "però requereix d´un entrenament especial per nosaltres". "Córrer es accessible i gratificant pequè el resultat depèn de tu" assegura Garcia, tot animant les dones a sumar-se a la causa i compartir la seva passió.