Miquel Noguer, president accidental de la Diputació, va ser divendres passat a la 48a edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, on va participar al col·loqui «L'eix mediterrani: camins municipals» juntament amb Jordi Casassas, president de la Universitat Catalana d'Estiu.

També hi havia Francesc Manent, alcalde de Sant Andreu de Sureda (Vallespir) i president del Sindicat Intercomunal per a la Promoció de la Llengua Occitana i Catalana, SIOCAT; Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, i Josep Antoni Albert, vicepresident del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes i alcalde d'Albaïda.

Durant el col·loqui, Miquel Noguer va mostrar el seu ferm suport al corredor de la Mediterrània i va destacar que «ens cal tot el suport econòmic per refermar la potència del corredor mediterrani, a l'entorn del qual es concentra una xifra gens negligible, el 40 % del PIB espanyol, i que aglutina més del 50 % de la producció industrial i agrària espanyola de valor».

Noguer també es va referir a la Catalunya del Nord, i va assenyalar que «cada cop més gira la mirada cap als catalans del sud i els demana la màxima complicitat per aconseguir bastir una oferta turística i també empresarial única. I ens han de trobar.

Hem de reforçar els lligams amb els catalans de l'altre cantó de la frontera, no només perquè ens hi uneixen lligams històrics i identitaris, sinó perquè formem una regió econòmica que hem de vertebrar a l'entorn de l'eix Perpinyà-Girona, sense oblidar tot el que Andorra aporta pel que fa a oferta econòmica».

El president accidental de la Diputació va cloure la seva intervenció reivindicant la manera de fer mediterrània, l'emprenedoria i la capacitat de diàleg de les terres mediterrànies. I va remarcar que la Diputació seguirà «teixint complicitats amb els pobles amb els quals ens agermana la mateixa llengua i també amb aquells amb què compartim, sigui quina sigui la llengua, una mateixa visió del món».

La Universitat Catalana d'Estiu, que té lloc a Prada, a la comarca del Conflent (Catalunya del Nord), des de fa quaranta-vuit anys, ha estat sempre un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, especialistes, polítics i assistents en general dels vuit territoris que componen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, el Carxe, el Principat de Catalunya, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.