La Colla Castellera de Figueres, que a la seva ja 20a temporada fent castells es troba en un excel·lent estat de forma, va plantar 3 castells de 7 pisos de nou, a l'actuació que fan conjuntament amb la colla veïna, els Vailets de l'Empordà, a Roses el diumenge passat.

Els liles van dur a plaça quasi 140 camises, que els van permetre fer els castells amb solvència, donant un impuls final al primer tram de temporada que acabaven aquest diumenge.

En ronda de presentació, s'han descarregat 2 pilars de 4

En primera ronda, la Colla ha dut a plaça de nou el 3d7, un castell molt ferm tot i els canvis fets a terços. Aquesta fermesa dóna a la tècnica raons suficients per fer d'aquest 3d7 un castell on treballar als castellers de tronc que definitivament han de fer ja l'entrada als 7 pisos, cosa cada vegada més freqüent.

En segona ronda, els Liles van descarregar el castell gros de la diada, el 3d7 amb agulla, que s'ha descarregat entre l'ovació del públic assistent i sobretot, dels propis castellers.

En tercera ronda, i intentant mantenir el cap fred després de la ronda anterior, es va descarregar el 4d7, completant així una diada rodona.

Per finalitzar s'ha fet un pilar de 5 molt parat. Seguit de 2 pilars de 4 i un pilar de dol.

Cal destacar l'actuació dels músics de la Colla Castellera de Figueres. Tocant temari tradicional i adaptacions fetes per el mestre de gralla de la Colla, van desplegar tot el seu potencial i van fer vibrar la plaça tant a l'inici, on el públic va acabar envoltant-los, com al final, que van fer ballar castellers de les dues colles al ritme de la polca.