La celebració de la festa major de Roses, que es va cloure ahir dilluns amb els tradicionals focs d´artifici i el ball a la platja, marca l´estiu a la comarca. Enguany la festa ha inclós moments molt especials entre els quals destaca l´emotiva entrega de la Dracma de Plata a Esteve Palou, l´acollida fantàstica del tobogan gegant aquàtic o les populars i massives Barraques, que provocaren fort enrenou a nivell d´aparcament.

Èxit de públic i bona acollida davant les novetats introduïdes a la festa major de Roses, després de saltar del cartell els actes amb animals. La rebuda popular del tobogan gegant de 102 metres de llargada, instal·lat a la Pujada al Puig Rom, va ser espectacular i, fins i tot, es van generar cues. "Hi havia molta expectació, semblava Port Aventura", reconeix el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner. Això fa que els seus responsables ja es plantegin cercar noves propostes aquàtiques per portar-les l´any vinent. "La meva intenció és anar innovant cada any, portar coses noves; aquest any la gent ens felicitava", assegura Giner per a qui ha quedat demostrar que "hi ha altres maneres de divertir-se".

On també es va divertir intensament el públic, tant local com de la resta de la comarca, va ser en el concert de les Barraques, ubicades des de fa temps a l´antic càmping Bahia, que van fer el ple totes les nits. De fet, això va provocar, concretament dissabte a la nit, un cert caos a l´hora d´aparcar per la zona. Els conductors, de fet, deixaven el vehicle en espais impensables. Giner remarca que aquest problema té difícil solució, ja que coincideix en un moment en què Roses es troba a vessar de visitants.

El regidor de Festes també destaca la bona participació en les activitats esportives que s´han fet, entre elles la travessia de natació que assolia la magna xifra de les vuitanta edicions.

Moment emotiu

Un dels actes més emotius, sens dubte, va ser l´entrega, aquest passat dilluns al Teatre Municipal, de la Dracma de Plata al rosinc Esteve Palou. Membre fundador de l´associació excursionista Cabirols i integrant i col·laborador de molts projectes al poble, Palou és "un llibre obert", tal com es va dir durant l´acte públic. En aquest sentit, el guardonat coneix com ningú el patrimoni rosinc que s´amaga pels camins i les rutes del poble. A més, com es va constatar en el vídeo que es va projectar en el seu honor, es tracta d´una persona molt entregada cap als altres que "sempre col·labora amb tothom".