Peralada

'Caminant' de Forja Empordà s'exposarà a Peralada

La mostra parla de l'estret lligam que hi ha entre la vida i la mort, i que la vida és el camí que ens hi apropa a cada pas que fem

11.08.2016 | 09:32
Una de les obres de Xifró.

Forja Empordà en col·laboració amb el Centre Cultural Sant Domènec, us conviden a participar, el proper dijous 18 d'agost a les 20h, en la inauguració de l'exposició que es celebrarà al pati del Claustre de Sant Domènec de Peralada per donar a conèixer 'Caminant' el treball actual del forjador Sergi Xifró Bonany.

Sergi Xifró va començar a treballar al sector del metall als 17 anys a Ferrionox Moleon, on va iniciar el seu aprenentatge en el món de la serralleria de l'inoxidable i el ferro. També ha treballat en la construcció d'estructures de maquinària, on la precisió i la perfecció són imprescindible.

Tot i les eines que tenia, trobava a faltar les tècniques de l'ofici ancestral de ferrer, que és la forja, i ho va trobar a l'Escola d'Arts i Oficis de Vic, a on va conèixer al seu Mestre Jordi Illamola, que l'han permès treballar els metalls amb una basant més artístiques i ha participat en trobades de forjadors com la Biannale Europea d'Arte Fabbrile (Stia).

L'obra que es podrà visitar del 12 al 30 d'agost, parla de l'estret lligam que hi ha entre la vida i la mort; i que la vida és el camí que ens hi apropa a cada pas que fem. És un tema que ha fet reflexionar molt a l'artista des de la mort del seu avi. Per expressar la seva idea ha dividit l'obra en tres parts que formen un tot:

1. Les mans. Són les que ens donen la benvinguda a la vida a l'hora del part.

2. Les passes. Són el camí de les diferents etapes de la vida: infantesa, maduresa i vellesa.

3. L'àngel. És el que ens espera al final d'aquest camí personal. Ens acull però no fa cap promesa; el que hi ha després nomes ho sap ell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema