El concurs World Beer Challenge 2016 ha estat un èxit per a les cerveseres espanyoles, que han tornat amb un total de 14 medalles. Per primera vegada, la Cervesa Mica (produïda a Aranda de Duero -Burgos-) entra al Top 10 dels majors experts a nivell mundial.

Boston Beer Company produeix la millor cervesa del món. És el que creu el jurat de la World Beer Challenge 2016. Celebrat a Estoril (Portugal), la World Beer Challenge és un dels grans esdeveniments cervesers a nivell mundial.

Aquest certamen compta amb tot tipus de categories, mitjançant les quals estan representades totes les varietats de cervesa. Així, la millor 'lager' de 2016 ha estat la Kronnenbourg 1664 Millesime, i la millor cervesa negra, la Vander Ghinste Oud Bruin, de Bèlgica.

En aquesta ocasió, les cerveses espanyoles han aconseguit cinc medalles d'or i nou medalles de plata, amb el novè lloc absolut.

Rànquing absolut de cerveses 2016

1. Boston Beer Company (Jamaica Plain, Boston (EUA): 4440 pt

2. Microbrasserie Pitcaribou (Cap D'Espoir, Quebec -Canadá-): 362 pt

3. Monkey Beer S.L.L. (Torrijos, Toledo -Espanya-): 361 pt

4. Fills de Rivera S.A. (La Corunya, Espanya): 287 pt

5. Brewery & Distillery Wilderen (Wilderen -Bélgica-): 276 pt

6. La Zaragozana S.A. (Saragossa -Espanya-): 193 pt

7. Hercules Brewing Company (Belfast -Irlanda del Nord-): 191 pt

8. Bronher Brews (la Vila Joiosa, Alacant -Espanya-): 180 pt

9. Group Heineken Espanya (Madrid -Espanya-): 97 pt

10. Pasion Del Duero S.L. (Madrid -Espanya-): 91 pt

La Cervesa Mica, la gran novetat del rànquing

Entre les incorporacions de 2016 al Top 10, destaca la de la Cervesa Mica, d'Aranda de Duero (Burgos). La Ribera del Duero (especialment, l'àrea de Fuentenebro) és un dels comptats llocs del món que són rics en minerals com la mica i el quars, el que constitueix un sòl ideal per al cultiu d'ordi. Així és com s'obté la matèria primera per a aquesta cervesa, que posteriorment es combina, encara fresc, amb malta importada de Bèlgica. La companyia arriba fins i tot a provar diferents terrenys cada any, per esbrinar si obté variacions en el gust.

A més, en concordança amb el reconeixement atorgat a la seva cervesa, el director de Mica, Juan Cereijo, també ha estat nomenat com un dels 10 millors mestres cervesers.

Curiosament, entre les millors zones per produir cervesa d'acord al rànquing d'aquest concurs, no figura Burgos, però sí sis regions espanyoles, amb Torrijos al capdavant (tercer lloc absolut) seguit immediatament per La Corunya.