Antoni Pitxot i Soler ens va deixar l'any passat, però la seva memòria segueix ben viva entre tots aquells que el van conèixer i van tenir la sort de compartir amb ell el seu art i la seva manera de ser. Afable com era, segurament s'hauria ruboritzat aquests darrers dies en veure que l'Ajuntament de Cadaqués, els Amics dels Museus Dalí, el Festival de Música del poble i tota la seva llarga llista d'amistats es reunien per oferir-li diversos homenatges públics.

El primer d'ells va arribar dimecres, a la platja de Portlligat, amb un memorable concert del Trio Pitxot, compost actualment per Frédéric Descargues, Pau Codina i Daniel Ligorio. Els músics van oferir un concert que recordava de dalt a baix les memorables actuacions del Trio Pichot original.

Aquest dissabte a la tarda, a la platja de sa Conca, s'ha descobert el monòlit que perpetuarà la memòria del pintor a Cadaqués, a tocar de la casa on havia creat la majoria de les seves obres. Finalment, en el Teatre Art i Joia, va tenir lloc una conferència de Pedro Madueño molt concorreguda i aplaudida. En tots aquests actes la família d'Antoni Pitxot hi ha estat ben present, i ha mostrat el seu agraïment per les mostres d'amistat i de reconeixement rebudes.