Segons l'últim sondeig publicat per l'Institut Nacional d'Estadística, la majoria dels pares espanyols van optar pel nom d'Hugo per als homes i Lucía, per a les dones, amb 5.162 nens i 5.229 nenes registrats durant 2015. El van seguir Daniel, Pau, Martín i Alejandro, en el cas d'ells, i Maria, Martina, Paula i Sofia, en el d'elles.

No obstant això, hi ha pares que com Ignacio i Maria de Fuenlabrada -notícia aquests dies per la negativa del Registre a permetre'ls posar al seu petit Llop- no desitgen que els seus fills responguin a unes sigles tan comuns en la societat i comptin amb una denominació distintiva des del moment en què se'ls inclou en el llibre de família.

Personatges de sèries, cantants i futbolistes, els més rars del registre civil

Arya, el nom de la segona filla de Lord Eddard Stark, personatge de Joc de trons, compta amb 119 petites imitadores; Heidi, en homenatge al personatge animat dels 80, té més de 260 nenes registrades; hi ha 23 petites a les que els seus pares van posar Daenerys / Khaleesi; o les més de 1.300 que porten Marciana per nom, són només un exemple de les moltes i diverses variants amb què han de bregar els funcionaris dels registres del país.

El món de la música té una enorme influència en els progenitors. Segons les últimes estadístiques recollides al país, Shakira, el nom de la popular cantant colombiana i parella del futbolista Gerard Piqué, arrasa, amb 578; hi ha més de 320 petits anomenats Justin; 73 Rihannas i al voltant de 45 a què han anomenat com a la núvia de Liam Hemsworth, Miley.

Però n'hi ha també rars que han passat el vistiplau de les autoritats com les 806 Ateneas, les 260 Silvestras, les 193 Restitutas, els 206 nois als que han posat Diògenes, els 93 que presumeixen de dir-se com el futbolista del Barça, Neymar , o els 70 que ens recorden al polític i revolucionari rus, Lenin.

Nutella, Facebook, escrot, Harry Potter o Hitler, totalment descartats

A Espanya, cada vegada són menys les nomenclatures que es troben amb dificultats per ser acceptades, tan sols estan prohibits, segons l'article 54 de la Llei de Registre Civil, aquells que són "contraris a la dignitat o el decòrum de la persona per resultar irrespectuosos, grolleres, ridículs, vergonyosos o vexatoris ". Mesura amb què es tracta de preservar els petits d'un estigma que els pot perseguir tota la vida, com Nutella, Facebook, Escrot, Harry Potter o Hitler, totalment descartats per la direcció general dels Registres i del Notariat.