El Festival Portalblau, de l'Escala, tancarà aquest cap de setmana la seva novena edició amb els concerts de Josep Tero i Quimi Portet i l'actuació del ballarí Rafael Armargo. Els darrers tres espectacles programats tindran lloc a l'espectacular escenari del Mar d'en Manassa, amb el Mediterrani com a teló de fons.

El cantautor Josep Tero obrirà el cap de setmana, aquest divendres, amb la presentació del seu nou treball i espectacle 'Kavafis en concert' (Temps Record, 2016). El recital comptarà amb la col·laboració de les dues veus femenines més representatives de la cançó en català, Maria del Mar Bonet i Marina Rossell.

“Kavafis en concert” és el recital, i el CD, amb què Josep Tero projecta el món de Konstandinos Kavafis a través dels poemes que, d’aquest autor, Lluís Llach i Josep Tero han musicat i que configuren l’univers quotidià del “poeta d’Alexandria”: versos de tendresa, melangia, saviesa i amor jove -desobedients i foraviats- que centren el text líric d’aquest espectacle, basat en la versió catalana i grega d’aquests poemes, ara fets cançó.

Josep Tero, que celebra 35 anys als escenaris, és un dels principals components de la generació de cantautors apareguts després de la de Raimon, Maria del Mar Bonet i Lluís Llach. Divulgador tenaç dels poetes i la cançó tradicional dels Països Catalans, reflecteix sempre el seu compromís amb la lluita per les llibertats individuals i col·lectives menys respectades per la societat actual.

Rafael Amargo i Quimi Portet

El ballarí i coreògraf granadí Rafael Amargo presentarà dissabte a Portalblau un espectacle especial adaptat a l’escenari de Mar d'en Manassa. 'Íntimo' és el títol de la coreografia, on combina una concepció tradicional i alhora actual del ball, de vegades molt properes al ball contemporani, però sense perdre el punt de referència de l’essència del flamenc. Un espectacle directe al cor, en paraules del propi ballarí.

I diumenge, Quimi Portet tancarà la novena edició de Portalblau amb la presentació del seu nou disc 'Ós bipolar'. Ocurrent i delirant com pocs, Quimi Portet presenta la seva novena entrega en solitari, quatre anys després del disc 'Oh my love'.