Gareth Clear, un ciclista de Syndey de 36 anys assegura haver patit cremades per l'explosió del seu iPhone 6 després de caure de la seva bicicleta el passat diumenge 31 de juliol.

Així ho asseguren a 'The Sydney Morning Herald', un diari local que va aconseguir parlar amb el ciclista, que ara es troba immers en una campanya per fer que la gent sigui conscient dels perills de la utilització d'aquests dispositius.

Clear, que es troba hospitalitzat amb cremades de tercer grau a la cuixa, relata que va patir una caiguda i just després va notar un intens dolor i fum que sortia de la seva butxaca posterior. "Vaig sentir una calor abrasadora i olor a fòsfor", explica al mitjà local. El ciclista afirma que va ser una caiguda sense importància, que es va produir quan el seu peu va relliscar del pedal en anar a iniciar la marxa, pel que va perdre l'equilibri.

Segons un portaveu de la Comissió de la Competència i el Consumidor d'Austràlia consultat per 'The Sydney Morning Herald', les bateries de liti són vulnerables a un impacte físic significatiu. "L'ACCC recomana que els telèfons mòbils no es guardin a les butxaques quan les activitats de les persones puguin suposar un impacte físic significatiu", va afirmar.

Clear assegura que no culpa Apple del que ha passat. "Només vull augmentar la consciència sobre els perills potencials d'aquests dispositius", va puntualitzar.