La novena edició del festival Sons del Món, que combina música i vi de la Denominació d’Origen Empordà en espais patrimonials i cellers, ha batut rècord d’assistència. Enguany s’ha celebrat del 16 de juny fins al 30 de juliol i ha tingut 10.260 espectadors, un 60% més que l’edició passada. A més a més, s’ha penjat el cartell de ‘complet’ a deu dels dotze concerts que hi havia programats i s’han esgotat les places dels tasts de vi previs als concerts. D’entre els espectacles programats destaca el de Sopa de Cabra amb el concert més multitudinari de la història del festival, amb més de 4.000 espectadors. També ha augmentat el número d’assistents de Barcelona i àmbit metropolità -han representat el 29% del total de públic-, un fet que segons els organitzadors demostra que “el festival ja és conegut arreu del país”.

El festival Sons del Món -Vi and Music Empordà- ha aconseguit la millor xifra de públic de la seva història. En la seva novena edició, hi hagut 10.260 persones, un 60% més que l’any passat. S’han esgotat les entrades de deu dels dotze concerts programats i el conjunt Sopa de Cabra ha fet l’espectacle més multitudinari de la història del Sons del Món, amb 4.000 assistents aproximadament. Aquest any s’han venut totes les entrades dels concerts de petit format entre les vinyes així com els oferts per Rosario, Manel i Noa.

Sons del Món combina la música amb el vi. És per això que abans dels concerts es fan tasts previs amb vins de la Denominació d’Origen Empordà. Enguany s’han servit més de 2.000 copes de vi i els tasts han esgotat les places. Alguns dels espais del festival, a part de les vinyes, són la Ciutadella de Roses i la portalada de la Basílica de Castelló d’Empúries.

Un festival amb impacte al territori

En una enquesta telemàtica feta pels organitzadors, vuit de cada deu persones valoren amb la màxima puntuació els espais del festival. Així mateix, set de cada deu assistents sopen a la localitat del concert mentre que una de cada deu hi dorm aprofitant la visita. Els organitzadors també destaquen l’augment del públic provinent de Barcelona i l’àmbit metropolità. Concretament aquest any han representat un 29% del total.

Els organitzadors creuen que aquesta última dada demostra que el festival “ja és conegut arreu del país” i asseguren que ja han començat a treballar en l’edició de l’any que ve, que coincidirà amb el desè aniversari.