Uns 2.200 participants d'una norantena de grups de tots els àmbits de la cultura popular han participat aquest cap de setmana al 29è Aplec Internacional de Perpinyà, organitzat per l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk). De fet, aquesta ha estat la trobada més multitudinària de la història de la mostra. Enguany s'ha homenatjat a Josep Maria Folch i Torres amb un espectacle de cinc hores on el Castellet ha tingut un paper protagonista. En un comunicat difós aquest diumenge al vespre, l'Adifolk ha destacat "el nombrosíssim públic tant de la Catalunya Nord com de la Catalunya Sud" que s'ha acostat fins a la capital del Rosselló per gaudir dels actes programats. El 2017 la ciutat d'Ostrava, de la República Txeca, prendrà el relleu a Perpinyà.

La jornada d'aquest diumenge ha començat amb la mostra de balls de gitanes, ballades de sardanes, castells, moixiganga i les cercaviles de tots els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana. Tampoc hi han faltat els jocs tradicionals catalans.

Segons l'organització, la plaça del Castellet s'ha quedat petita amb tots els bastoners d'arreu de Catalunya que han ballat conjuntament el "Ball de l'Aplec", així com el fi de festa matinal amb el tirabol de tots els gegants, capgrossos i cavallets al so de l'Amparito Roca de la Filharmònica del Prat de Llobregat.

A la tarda, l'Ajuntament de Perpinyà ha rebut als grups d'aquesta jornada, amb un seguit de parlaments que han reivindicat els valors i llibertats de la cultura catalana.

La festa ha continuat amb l'espectacle la 'Tradició de la Festa', que ha aplegat una mostra representativa d'esbarts, havaneres, ball folk, gegants, capgrossos i cavallets.

Finalment, a partir de les 9 de la nit, la Catedral de Perpinyà el Concert ha acollit la cloenda amb la Cobla Mil·lenària i la Coral Joventut Tianenca de la Federació de Cors de Clavé i la Coral infantil Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet.

En un comunicat difós aquest diumenge al vespre, Adifolk donat les "gràcies a tots els grups participants i a tots els que han volgut formar part d'aquest 29è Aplec Internacional a la ciutat de Perpinyà". "Ens veurem de nou, el pròxim 2017 que celebrarem el 30è Aplec Internacional, carregat de novetats i sorpreses, a la ciutat d'Ostrava, a la República Txeca", ha conclòs l'organització de la mostra.