Cadaqués

El Festival de música de Cadaqués presenta el Trio Pitxot en concert

L'Ajuntament del municipi i els Amics dels Museus Dalí també impulsen dues activitats més: la inauguració d'un monòlit i una conferència sobre l'artista, Antoni Pitxot

01.08.2016 | 12:03
L´artista Antoni Pitxot.

Antoni Pitxot va morir el 12 de juny de 2015. Poc més d´un any després, Cadaqués es prepara per rebre tres activitats que serviran per recordar la figura de l´artista, una persona clau en la vida de Salvador Dalí qui va nomenar-lo director del seu Teatre – Museu i patró vitalici i vicepresident segon de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

L´Ajuntament de Cadaqués i els Amics dels Museus Dalí han impulsat aquestes tres activitats en memòria de Pitxot. La primera, el dia 3 d´agost a dos quarts de 8 del vespre a la Platja de Portlligat, consistirà en un concert gratuït que presentarà algunes de les peces musicals que agradaven l´artista i també d´altres que varen formar part de la història musical de la nissaga Pichot.

Frederic Deschargues (violí), Pau Codina (violoncel) i Daniel Ligorio (piano) són els tres músics que integraran una formació batejada per a l´ocasió com a Trio Pitxot i que s´ha incorporat al programa de la 45a edició del Festival de Música de Cadaqués. Interpretaran Suite n.1 en sol major: Prelude, Sarabande i Giguede de J. S Bach, Aria de la suite n. 3 de J.S Bach, Aprés un rêve de Gabriel Fauré i Meditació de Thais de Jules Massenet.

També Trio op. 100 - Andante con Moto de Franz Schubert, Intermezzo de Goyescas  i Allegro de Conciertos d´Enric Granados, Seguidilles gitanes d´Enrique Fernández Arbós, Invierno Porteñod´Astor Piazzolla i Cant dels Ocells la peça anònima, popularitzada per Pau Casals de qui va ser deixeble el pare d´Antoni Pitxot, el també violoncel·lista Ricard Pichot (1888-1973). Inicialment havien de completar el concert Jordi Claret (violoncel) i Jofre Horta (piano), però problemes familiars han obligat a canviar el programa previst.

Les activitats en homenatge a Antoni Pitxot continuaran el dissabte dia 6 d´agost. A dos quarts de 8 del vespre, està programada la inauguració d´un monòlit a la seva memòria a l´accés a la platja de Sa Conca. La peça, dissenyada per Jordi Palmada, és una al·legoria a l´artista, al paisatge que contemplava en els seus recorreguts per aquest espai de Cadaqués i a la seva estreta relació amb Salvador Dalí. A continuació, al Teatre Art i Joia, el fotògraf i amic íntim de l´artista, Pedro Madueño, pronunciarà la conferència Trenta anys amb Antoni Pitxot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema