L'Empordà
Cadaqués

El Festival de música de Cadaqués presenta el Trio Pitxot en concert

L'Ajuntament del municipi i els Amics dels Museus Dalí també impulsen dues activitats més: la inauguració d'un monòlit i una conferència sobre l'artista, Antoni Pitxot

01.08.2016 | 12:03
L´artista Antoni Pitxot.
L´artista Antoni Pitxot.

Antoni Pitxot va morir el 12 de juny de 2015. Poc més d’un any després, Cadaqués es prepara per rebre tres activitats que serviran per recordar la figura de l’artista, una persona clau en la vida de Salvador Dalí qui va nomenar-lo director del seu Teatre – Museu i patró vitalici i vicepresident segon de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

L’Ajuntament de Cadaqués i els Amics dels Museus Dalí han impulsat aquestes tres activitats en memòria de Pitxot. La primera, el dia 3 d’agost a dos quarts de 8 del vespre a la Platja de Portlligat, consistirà en un concert gratuït que presentarà algunes de les peces musicals que agradaven l’artista i també d’altres que varen formar part de la història musical de la nissaga Pichot.

Frederic Deschargues (violí), Pau Codina (violoncel) i Daniel Ligorio (piano) són els tres músics que integraran una formació batejada per a l’ocasió com a Trio Pitxot i que s’ha incorporat al programa de la 45a edició del Festival de Música de Cadaqués. Interpretaran Suite n.1 en sol major: Prelude, Sarabande i Giguede de J. S Bach, Aria de la suite n. 3 de J.S Bach, Aprés un rêve de Gabriel Fauré i Meditació de Thais de Jules Massenet.

També Trio op. 100 - Andante con Moto de Franz Schubert, Intermezzo de Goyescas  i Allegro de Conciertos d’Enric Granados, Seguidilles gitanes d’Enrique Fernández Arbós, Invierno Porteñod’Astor Piazzolla i Cant dels Ocells la peça anònima, popularitzada per Pau Casals de qui va ser deixeble el pare d’Antoni Pitxot, el també violoncel·lista Ricard Pichot (1888-1973). Inicialment havien de completar el concert Jordi Claret (violoncel) i Jofre Horta (piano), però problemes familiars han obligat a canviar el programa previst.

Les activitats en homenatge a Antoni Pitxot continuaran el dissabte dia 6 d’agost. A dos quarts de 8 del vespre, està programada la inauguració d’un monòlit a la seva memòria a l’accés a la platja de Sa Conca. La peça, dissenyada per Jordi Palmada, és una al·legoria a l’artista, al paisatge que contemplava en els seus recorreguts per aquest espai de Cadaqués i a la seva estreta relació amb Salvador Dalí. A continuació, al Teatre Art i Joia, el fotògraf i amic íntim de l’artista, Pedro Madueño, pronunciarà la conferència Trenta anys amb Antoni Pitxot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema