Meteorologia

La calorada dispara els term˛metres per sobre dels 35║C a l'Alt EmpordÓ

A les cinc de la tarda, a Catalunya destacaven registres com els 39,5║C de Tremp o els 39,4 d┤AlcarrÓs

31.07.2016 | 08:58
La platja del Portitxol de l┤Escala.

La forta calorada ha fet disparar aquest dissabte els termòmetres arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques del Prepirineu, de Ponent i també de Girona. Segons dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a les cinc de la tarda destaquen registres caniculars com els 39,5ºC de Tremp, els 39,4º d┤Alcarràs (Segrià), els 39ºC de Lleida-la Bordeta, els 38,2º d┤Olot, els 38,1ºC d┤Oliana (Alt Urgell) o els 38º que compartien les poblacions d┤Organyà (Alt Urgell), Anglès (Selva), Torres de Segre (Segrià) i Solsona. A l'Alt Empordà el termòmetre ha rondat els 34 i 35º en alguns punts. L┤SMC manté vigent un avís de calor arreu de Catalunya per aquest cap de setmana, ja que dissabte es podran registrar temperatures màximes extremes a tot el territori excepte al litoral. De cara a demà diumenge es mantindrà l┤episodi de calor però disminuirà la seva intensitat i probabilitat.

Paral·lelament, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha emès una prealerta del pla Infocat per l┤elevat risc d┤incendi forestal a conseqüència de l┤episodi de calor, amb la baixada de les humitats relatives i l┤entrada de vent en algunes zones afegit a la gran mobilitat d┤aquestes dates. Sobresurten com a zones de major risc les Terres de l┤Ebre, Tarragona, Girona i el sud de la Catalunya Central. Per la seva banda, i davant aquest elevat risc d'incendi, el Departament d┤Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha decidit incrementar les mesures a les comarques més afectades i restringir, per exemple, els accessos al Massís del Montsant. Els Mossos d┤Esquadra i Agents Rurals vetllaran pel compliment d┤aquestes restriccions.

Paral·lelament, en els municipis en què s┤activarà el Pla ALFA 3 se suspenen totes les autoritzacions d┤activitats que poden generar perill d┤incendi forestal. Pel que fa als treballs de sega de cereal, les màquines que treballin en aquests municipis hauran de comunicar l┤inici de l┤activitat i la seva situació al Cos d┤Agents Rurals i caldrà que disposin de mitjans d┤extinció d┤incendis addicionals. En total seran 46 els municipis afectats pel nivell 3 del Pla ALFA, on no es prohibirà la sega però s┤intensificaran els controls, obligant a haver-hi mitjans d┤extinció extraordinaris que acompanyin els treballs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema