Enoturisme Costa Brava

El Festival del Vi, 'Vívid' és guardonat en els Premis d'Enoturisme 2016

La iniciativa ha estat reconeguda en la segona edició els premis pel seu caràcter innovador i de promoció del sector de l'enoturisme al territori

27.07.2016 | 14:36
L´entrega dels premis.

El dimarts 26 de juliol, el celler cooperatiu de Pinell de Brai (Terra Alta) va acollir l´entrega dels Premis d´Enoturisme de Catalunya 2016, en la qual el Festival 'Vívid' va ser guardonat en la categoria d´entitats públiques o mixtes que duen a terme experiències innovadores o campanyes de promoció de l´enoturisme en el seu territori.

L´esdeveniment va coincidir amb la segona edició de la Nit de l´Enoturisme a Catalunya, i va convertir l´espai en el punt de trobada del sector enoturístic català.

El Festival del Vi, 'Vívid', creat l´any 2014 pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, és un esdeveniment dirigit a la promoció de l´enoturisme a la Costa Brava a partir de la programació d´activitats a les comarques de l´Alt Empordà i el Baix Empordà durant el mes d´abril.

Els premis, impulsats per l´Agència Catalana de Turisme, es divideixen en set categories de diferents àmbits del sector (allotjaments, restauració, art i cultura, cellers, agències de viatges...), i tenen per objectiu estimular totes les empreses i entitats que treballen en aquest sector i que amb la seva activitat vetllen per la qualitat, sostenibilitat i especialització dels productes enoturístics.

També volen ser un incentiu perquè aquestes empreses i entitats millorin contínuament les seves ofertes i perquè innovin plantejant noves propostes enoturístiques. Els guardonats són recompensats amb una presència destacada en les accions de promoció del programa «Enoturisme Catalunya» de l´Agència Catalana de Turisme durant l´any en curs.

Tercera edició del Festival del Vi, 'Vívid'

El festival de l´enoturisme de la Costa Brava, que es va celebrar al mes d´abril, va tancar amb èxit la seva tercera edició, amb un impacte econòmic de 481.089 € i un 27 % més de visitants respecte a l´edició anterior, la qual cosa es tradueix en 7.305 persones.

La despesa per assistent va ser de 24,7 €, i els visitants eren procedents de les comarques gironines (un 34 %), de la resta de Catalunya (un 49 %) i de l´estranger (un 17 %).

Un total de vint-i-cinc empreses i deu municipis hi van participar, i van oferir setanta-cinc activitats, com ara degustacions de vi, activitats per fer en família, maridatges musicals, jornades de portes obertes i fires, tractaments de vinoteràpia, a més d´activitats adreçades a professionals del món del vi i del turisme.
Per a

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema