El dimarts 26 de juliol, el celler cooperatiu de Pinell de Brai (Terra Alta) va acollir l’entrega dels Premis d’Enoturisme de Catalunya 2016, en la qual el Festival 'Vívid' va ser guardonat en la categoria d’entitats públiques o mixtes que duen a terme experiències innovadores o campanyes de promoció de l’enoturisme en el seu territori.

L’esdeveniment va coincidir amb la segona edició de la Nit de l’Enoturisme a Catalunya, i va convertir l’espai en el punt de trobada del sector enoturístic català.

El Festival del Vi, 'Vívid', creat l’any 2014 pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, és un esdeveniment dirigit a la promoció de l’enoturisme a la Costa Brava a partir de la programació d’activitats a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà durant el mes d’abril.

Els premis, impulsats per l’Agència Catalana de Turisme, es divideixen en set categories de diferents àmbits del sector (allotjaments, restauració, art i cultura, cellers, agències de viatges...), i tenen per objectiu estimular totes les empreses i entitats que treballen en aquest sector i que amb la seva activitat vetllen per la qualitat, sostenibilitat i especialització dels productes enoturístics.

També volen ser un incentiu perquè aquestes empreses i entitats millorin contínuament les seves ofertes i perquè innovin plantejant noves propostes enoturístiques. Els guardonats són recompensats amb una presència destacada en les accions de promoció del programa «Enoturisme Catalunya» de l’Agència Catalana de Turisme durant l’any en curs.

Tercera edició del Festival del Vi, 'Vívid'

El festival de l’enoturisme de la Costa Brava, que es va celebrar al mes d’abril, va tancar amb èxit la seva tercera edició, amb un impacte econòmic de 481.089 € i un 27 % més de visitants respecte a l’edició anterior, la qual cosa es tradueix en 7.305 persones.

La despesa per assistent va ser de 24,7 €, i els visitants eren procedents de les comarques gironines (un 34 %), de la resta de Catalunya (un 49 %) i de l’estranger (un 17 %).

Un total de vint-i-cinc empreses i deu municipis hi van participar, i van oferir setanta-cinc activitats, com ara degustacions de vi, activitats per fer en família, maridatges musicals, jornades de portes obertes i fires, tractaments de vinoteràpia, a més d’activitats adreçades a professionals del món del vi i del turisme.

Per a