El Festival ÍTACA, Cultura i Acció ha lliurat aquest dilluns, 25 de juliol, a Proactiva Open Arms una donació econòmica de 1.015 euros per finançar les activitats d'aquesta ONG que ajuda els immigrants que naveguen pel Mediterrani a arribar sans i estalvis a les costes d'Europa.

Els diners recaptats han estat aportats pels espectadors del Festival ÍTACA que van comprar la seva entrada a través del sistema on-line. Concretament, cada espectador va aportar una col·laboració de mig euro per cada entrada comprada.

El director d'ÍTACA, Fran Arnau, ha remarcat que aquesta iniciativa encaixa amb l'esperit reivindicatiu del festival que aquest any ha volgut posar el seu gra de sorra per ajudar econòmicament l'ONG. "Més enllà de l'aportació econòmica, l'objectiu de fons era sobretot conscienciar el públic del drama que viuen els refugiats que intenten arribar a Europa i posar en valor la tasca solidària i humanitària de Proactiva Open Arms", ha aclarit.

Proactiva Open Arms és una entitat sense ànim de lucre fundada a Badalona el 2015 i formada per socorristes que es van mobilitzar davant la tràgica arribada de refugiats sirians a la illa grega de Lesbos. Inicialment, els membres de l'ONG van ajudar milers de persones en la seva tràgica i perillosa arribada a les costes gregues. Ara, l'entitat dirigida per Òscar Camps ha ampliat les seves accions i col.labora en tasques de salvament marítim a tota la Mediterània.

Òscar Camps ha estat recentment a l'Escala per pronunciar una conferència en la qual ha transmès als assistents un relat commovedor sobre la realitat dels refugiats que arriben a les platges de Lesbos.