Pere Vila ha rebut, avui, a la Diputació de Girona l'ambaixador britànic a l'Estat espanyol i al Principat d'Andorra, Simon Manley. La visita, de caràcter protocol·lari, confirma la voluntat de les dues institucions d'afermar les relacions ja existents.

Durant la reunió, s'han tractat diverses qüestions d'actualitat política, com ara la situació que ha provocat el referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, l'anomenat «Brexit», el qual afecta directament 3.200 residents britànics a la demarcació de Girona, segons dades registrades el 2015 pel servei XIFRA de la Diputació.

Vila i Manley també han parlat dels vincles que ens uneixen amb el Regne Unit, entre d'altres, el turisme, un àmbit de gran importància a les comarques gironines i que la Diputació gestiona mitjançant el Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona.

Simon Manley ha assistit a la trobada acompanyat per Lloyd Milen, cònsol britànic a Barcelona, i Andrew Dickin, cònsol britànic honorari a Girona. L'ambaixador britànic ha signat el llibre d'honor de la corporació, i el president de la Diputació li ha fet a mans un obsequi commemoratiu.

Simon Manley és ambaixador des de l'octubre de 2013. Amb anterioritat, havia exercit altres càrrecs vinculats al servei diplomàtic britànic, del qual forma part des del 1990.