Portbou

Portbou celebrarà xerrades amb motiu del 80è aniversari de la Guerra

El propòsit serà analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l'inici del segle XX

22.07.2016 | 16:33
Monument en honor a Walter Benjamin a Portbou.

Es presenta el Col·loqui Internacional Walter Benjamin, 2016, que tindrà lloc els dies 30 de setembre, 1 i 2 d´octubre a Girona a Portbou. Aquest col·loqui l´organitza la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona i el Museu Memorial de l´Exili, amb la col·laboració de L´ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l´EUROM (European Observatory on Memories) de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà.

'Les Guerres Civils a l´Època Contemporània' serà el tema a tractar en un col·loqui interdisciplinari i exhaustiu que té el propòsit d´analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l´inici del segle XX fins a la mateixa actualitat. Stathis N. Kalyvas (Universitat de Yale), Robert Gerwarth (Centre for War Studies, University College Dublin), Rafael Grasa (Universitat Autònoma de Barcelona) o Ricard Garcia-Vilanova (fotoperiodista) figuren entre una extensa nómina de ponents.

Amb motiu del 80ê aniversari de la Guerra Civil espanyola, es dedicarà una atenció especial a aquell esdeveniment històric que continua tenint una forta presencia en la memòria col·lectiva.

Així mateix, el diumenge 2 d´octubre es portarà a terme la ruta a peu de Banyuls a Portbou. Un projecte de la Nau Coclea que comptarà amb una intervenció artística.

Tant per assistir al Col·loqui com per a participar en la caminada cal inscriure´s prèviament. Trobareu la informació als documents que s´adjunten.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema