Ha finalitzat la quarta edició de l'Electrobeach Festival amb una molt bona acollida per part del públic, que ha estat més nombrós que mai. Els més de 160.000 assistents han suposat un nou rècord per al festival, que només la nit de dissabte va rebre una afluència de prop de 64.000 persones. El públic de l'Electrobeach és majoritàriament jove, amb una mitjana de 24 anys, i prové a meitats de dins i fora les fronteres franceses, especialment de Catalunya, Espanya, Benelux i Alemanya.

Una programació de primera línia

En el primer dia van desfilar Tiesto, Martin Garrix, Martin Solveig, Eric Prydz, Michael Calfan, Throttle, Kikr, Adrien Toma i els catalans Jordi Veliz i el prestigiós videojockey Oriol Torres a les projeccions.

El segon dia va tenir com a estrella destacada el DJ francès David Guetta, que va presentar el seu darrer disc Listen Again. També van desfilar pel mainstage arstistes com Axwell & Ingrosso, que ja van triomfar en l'edició passada, i Robin Schultz, Ruby Rose -una de les protagonistes de la sèrie Orange is the New Black- i el català Sergi Domene.

El tercer dia del Festival Electrobeach va tenir com a protagonistes Hardwell, Nicky Romero, Dillon Francis, Smash i DJ Snake, i que van actuar al costat d'altres com Pep & Rash, Swanky Tunes, Maeva Carter, i el català Marsal Ventura.

Al Beach Stage, a l'altra costat del vaixell Le Lydia, hi van actuar DJ residents dels clubs francesos de referència, i en el nou escenari Techno Stage, allotjat dins una carpa de circ, hi van actuar DJ de l'escena techno actual.

Reacció a l'atac de Niça

La primera nit del festival va coincidir amb el fatídic atac a Niça. El públic va reaccionar a la notícia poc després entonant la marsellesa, en diferents ocasions. En el segon dia va ser el mateix David Guetta qui va fer participar al públic en un homenatge a les víctimes, i en la tercera jornada va intervenir el mateix alcalde del Barcarès per demanar al públic un minut de silenci per posteriorment entonar la marsellesa en record a les victimes de Niça.

Un festival de referència al sud d'Europa

L’Electrobeach s’ha consolidat com el festival de música electrònica de referència del sud d’Europa. En l'edició de l'any passat va igualar la participació d’altres grans festivals del sector com el belga Tomorrowland o l’Ultra Music Festival de Miami.

"A més de la important inversió que es fa per a la programació, volem que assisteixen a una posada en escena única amb efectes espectaculars que no es poden veure en cap altre lloc a França" va explicar Berreteaga. En l'espectacular escenografia s'hi inverteixen 1,5 milions d'euros. La realització tècnica del festival inclou la instal·lació d'un escenari de 28 metres d'altura i 250 m², efectes de so, llums, vídeos i focs artificials digne del major espectacle.

Impacte econòmic

Amb una inversió de prop de 4 milions d'euros, el festival genera per un retorn d'entre 15 i 17 milions d'euros que beneficien el turisme i l'economia local. Amb 48.000 nits reservades pels assistents al festival, el sector hoteler és el màxim beneficiat d'aquest creixement, conjuntament amb l'ocupació per a les 400 persones que treballen en la realització de l'esdeveniment.