El Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha convocat la 21ena edició del Concurs de Fotografia del Patrimoni de l´Alt Empordà, una iniciativa cultural organitzada pel Consell Comarcal. Enguany el tema gira al voltant de les cales i les platges, sempre que estiguin situats en algun poble costaner de la comarca.

Segons les bases, el format de les fotografies ha de ser de la mida 20x30 centímetres i hauran d'anar muntades en un paspartú de 40x50 centímetres, de color o blanc i negre, i sense vidre. Un altre dels requisits és que cada obra haurà de portar un pseudònim. A part, es lliurarà un sobre tancat -que inclourà el mateix pseudònim-, a l'interior del qual constarà el nom, adreça i telèfon de l'autor i s'hi haurà de fer constar també el nom del lloc i el municipi on es troba l'immoble fotografiat. Es podran presentar fins a dues obres per autor. Les fotografies, en blanc i negre o color, podran tenir una titulació.

El jurat estarà format per tres representants del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, un fotògraf i un estudiós en patrimoni cultural. Si la qualitat dels treballs presentats fos insuficient, a criteri del jurat, els premis es poden declarar deserts. El termini per a la presentació dels originals finalitzarà el 30 de setembre.

El primer premi serà de 400 euros euros i trofeu; el segon, de 200 euros i trofeu i el tercer, de 100 euros i trofeu. A l'import d'aquests premis s'hi afegirà la quantitat que s'ha d'aplicar en virtut del que marca l'Agència Tributària. Cap concursant podrà obtenir més d´un premi. El jurat, el veredicte del qual serà inapel·lable, farà públic els premis el dia 25 d´octubre en el transcurs d'un acte que coincidirà amb el lliurament dels premis.

Les fotografies s'exposaran a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, a partir del lliurament dels premis. Les fotografies guanyadores quedaran en propietat del Consell Comarcal, el qual tindrà el dret de publicar-les. L'organització del concurs es compromet a fer constar el nom de l¡'autor sempre que es publiquin. La resta de fotografies seran retornades al seus propietaris un cop finalitzi l'exposició.