Figueres

Trenta biblioteques gironines ofereixen lectura refrescant

Entre aquestes hi ha la bibliopiscina de la Jonquera i la biblioplatja de Llançà

15.07.2016 | 15:58
La biblioplatja de Tamariu.

Les biblioteques públiques de les comarques gironines tornen a sortir a l´exterior per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l´estiu: a les platges, les piscines, les places, els jardins, els llacs o les terrasses. És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioplaces, bibliojardins, biblioestanys o biblioterrasses.

?Es tracta de serveis d´extensió bibliotecària el principal objectiu dels quals és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó que se surt a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d´oci per oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat. En aquestes biblioteques d´estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d´actualitat i la literatura d´imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. Per reforçar l´aliança entre lectura i lleure, s´organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

?A partir de la primera quinzena de juliol, a les comarques de Girona, han entrat en funcionament 30 equipaments d´estiu a les platges, piscines, llacs o jardins, d´un total de 86 a tot Catalunya (33 a Barcelona, 12 a Lleida, 5 a Tarragona i 6 a les Terres de l´Ebre).
 
Només a la ciutat de Girona, n´hi ha deu: vuit biblioplaces (Vista Alegre, Sant Narcís, Sector Est –Vila-roja–, Sant Ponç, la Devesa, Mercadal, Can Gibert del Pla i Santa Eugènia) i dues bibliopiscines (la de la Devesa i la del GEIEG de Sant Ponç).
 
D´oferta n´hi ha de tot tipus, des del biblioestany de Banyoles (a la Caseta de Fusta), la biblioterrassa de Ripoll (Espai Espriu) o els biblioconcerts de Caldes de Malavella (Jardí d´en Pere Vidal, a les 22 h) fins a les més tradicionals bibliopiscines (Anglès, Arbúcies, Besalú, Breda, Cassà, Castellfollit de la Roca, Hostalric, la Jonquera, Riudellots de la Selva, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Vidreres i Vilobí d´Onyar) i les biblioplatges (Blanes, Llançà i Palafrugell –Tamariu).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema