Figueres

Figueres adquireix el projecte de reconstrucció de l'església de Sant Pere del 1941

El material s'exposa al Museu de l'Empordà fins a finals de juliol

15.07.2016 | 13:50
La carpeta original exposada al Museu.

L´Arxiu Històric Municipal de Figueres ha adquirit recentment el projecte de reconstrucció de l´església de Sant Pere de Figueres, datat el 1941. Aquest projecte, que es troba en perfecte estat de conservació i que s´ha recuperat en la seva totalitat, suposa omplir un important buit d´informació documental de la història recent de la ciutat de Figueres.

El document, que s´exposarà fins a finals de juliol al Museu de l´Empordà, consta de memòria econòmica, plànols i una magnífica selecció de fotografies desconegudes fins ara, que mostra l´estat de conservació de l´Església de Sant Pere en els moments previs a l´inici de les obres de reconstrucció.

Significativament, aquest document es trobava en una llibreria de vell barcelonina a la venda, i gràcies a la coordinació de l´equip que configura l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Figueres amb els responsables de la Biblioteca, el Museu de l´Empordà i l´Arxiu Històric Municipal, s´ha pogut recuperar, valorar, adquirir i posar a disposició dels investigadors i ciutadania en general.

"Amb aquesta adquisició, recuperem una part fonamental de la memòria recent de la nostra ciutat" ha manifestat el regidor de Cultura, Alfons Martínez, en referència a la importància de l´adquisició, que serà consultable a l´Arxiu Municipal a partir del mes de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema