El segon dinar de recuperats promogut pel col·lectiu Sopa de Pedres s'ha celebrat a Espolla, dins el marc de la Trobada de Cantadors. Com en el darrer dinar, que es va fer a Vilajuïga, han col·laborat quatre productors ecològics de l'Alt Empordà: la Vessana a Castelló d'Empúries, el Mas Tres Puig de Rabós d'Empordà, el Mas Galceran de Sant Miquel de Fluvià i la Teulera de Lladó.

Per a l'ocasió, s'han recollit 98 kg de verdures (carbassons, patates, mongetes tendres, cogombres i carrotes) i han pogut gaudir d'aquest dinar unes 90 persones, aproximadament.

L'Alt Empordà es mou contra el malbaratament dels aliments

La introducció i la presentació del grup Sopa de Pedres s'ha fet a través d'una glosa, com no podia ser d'altra manera.

Mil milions de persones passen gana al món. Les famílies, aquí, llancem menjar, els productors es desfan dels excedents, hi ha supermercats i grans superfícies comercials que envien aliments en bon estat als contenidors d'escombraries... Davant d'aquest panorama, a l'Alt Empordà s'ha creat aquest moviment, Sopa de Pedres, que vol demostrar, amb accions, que és possible aprofitar, reaprofitar, conservar i fer compres responsables i organitzades per tal de no malbaratar tants quilos d'aliments.