Llançà

El Claca es consolida en la 5a edició superant els 7.000 espectadors de l'any passat

Els espectacles de Les Blues de travail i La Industrial Teatrera, els més multitudinaris

10.07.2016 | 20:08
Un dels espectacles del Claca.

El Festival d´arts de carrer Claca de Llançà ha tancat aquest diumenge la seva 5a edició consolidant-se com un dels certàmens d´arts de carrer destacats de les comarques gironines. Des de l´organització calculen que hauran tornat a batre el seu propi rècord de públic superant els 7.000 visitants de l´any passat. Els espectacles que van aplegar més assistents van ser els de dissabte a la nit, sobretot l´actuació de la companyia francesa Les Blues de travail – la primera formació internacional que acollia el festival- amb ´Viatge de noces´ i la funció ´De pas, la vida en clau de clown´ de la Industrial Teatrera. Circ, dansa, teatre i música han format part de la programació d´aquesta edició que ha comptat amb una quinzena d´espectacles gratuïts repartits en tres dies i de diverses disciplines artístiques. Enguany, com a novetat, els visitants han pogut gaudir de la Fira Circ amb tallers de circ i espectacles de petit format pensats per a tota la família.

El festival va néixer d´una iniciativa ciutadana promoguda per uns veïns de Llançà que volen dinamitzar culturalment el municipi amb propostes d´arts escèniques a l´aire lliure de qualitat i per a tots els públics. Hi col·laboren les regidories de Cultura i Turisme de l´Ajuntament de Llançà.

Ara que han celebrat cinc anys i davant el creixement sostingut del festival, els impulsors del Claca reclamen disposar d´uns recursos econòmics més estables que permetin assegurar la viabilitat de la proposta a curt i llarg termini. Per això, demanen a les administracions supramunicipals i al sector privat que s´impliquin amb la iniciativa i els ajudin a tirar endavant aquesta iniciativa que fomenta la cultura entre un públic intergeneracional. El festival tanca aquest diumenge al vespre la seva 5a edició i calculen que hauran superat els 7.000 visitants de l´any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema