El Festival d’arts de carrer Claca de Llançà ha tancat aquest diumenge la seva 5a edició consolidant-se com un dels certàmens d’arts de carrer destacats de les comarques gironines. Des de l’organització calculen que hauran tornat a batre el seu propi rècord de públic superant els 7.000 visitants de l’any passat. Els espectacles que van aplegar més assistents van ser els de dissabte a la nit, sobretot l’actuació de la companyia francesa Les Blues de travail - la primera formació internacional que acollia el festival- amb ‘Viatge de noces’ i la funció ‘De pas, la vida en clau de clown’ de la Industrial Teatrera. Circ, dansa, teatre i música han format part de la programació d’aquesta edició que ha comptat amb una quinzena d’espectacles gratuïts repartits en tres dies i de diverses disciplines artístiques. Enguany, com a novetat, els visitants han pogut gaudir de la Fira Circ amb tallers de circ i espectacles de petit format pensats per a tota la família.

El festival va néixer d’una iniciativa ciutadana promoguda per uns veïns de Llançà que volen dinamitzar culturalment el municipi amb propostes d’arts escèniques a l’aire lliure de qualitat i per a tots els públics. Hi col·laboren les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Llançà.

Ara que han celebrat cinc anys i davant el creixement sostingut del festival, els impulsors del Claca reclamen disposar d’uns recursos econòmics més estables que permetin assegurar la viabilitat de la proposta a curt i llarg termini. Per això, demanen a les administracions supramunicipals i al sector privat que s’impliquin amb la iniciativa i els ajudin a tirar endavant aquesta iniciativa que fomenta la cultura entre un públic intergeneracional. El festival tanca aquest diumenge al vespre la seva 5a edició i calculen que hauran superat els 7.000 visitants de l’any passat.