La campanya online 'No a Occitània, Sí al País Català' ha recopilat a través de les xarxes més de 10.500 signatures en una setmana per reclamar que el nom de la macroregió francesa que engloba Perpinyà i Montpeller faci referència a la catalanitat. El consell regional va ratificar Occitània com a designació oficial després d'imposar-se amb prop del 45% de suports a la consulta popular del juny. A més, però, es va decidir afegir-hi un subtítol -Pirineus-Mediterrània-, que tampoc ha satisfet els col·lectius catalanistes. Creuen que la decisió ha estat "arbitrària" i que "menysté" la història, la identitat i els orígens de la Catalunya del Nord. Per això també han iniciat una campanya presencial de recollida de signatures en places i mercats públics per pressionar l'Elisi, que és qui a l'octubre decidirà el nom definitiu.

A través de la pàgina web Change.org, la plataforma Comitè pel País Català reivindica la necessitat d'incloure el nom 'País Català' a la designació oficial de la macroregió. "No accepto el nom imposat per Tolosa -Occitània-, no sóc occità. Vull que el meu territori sigui reconegut amb el seu nom, sóc català", defensen. Com a arguments, apel·len al "miler d'anys d'història" del territori i la voluntat dels catalans de "no desaparèixer". Recorden, a més, que l'origen basc sí que està reconegut en el nom País Basc.

Amb l'objectiu de fer arribar la demanda al màxim nombre possible d'"actors ciutadans, culturals i polítics", inicien ara una campanya presencial en places, mercats i llocs propers a esdeveniments públics per sumar nous suports entre "les persones allunyades d'internet però molt preocupades pel futur dels Pirineus-Orientals, tant en termes institucionals, econòmics com identitaris". Asseguren que el nom d'Occitània no representa la regió dels Pirineus-Orientals i que la decisió del consell regional obvia "els sentiments i aspiracions majoritaris" de la població.

Text