El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la directora general de Turisme, Marian Muro, inauguren aquest dissabte, 2 de juliol, a les 12.00 h, la nova oficina municipal de turisme ubicada a la Casa Empordà de Figueres (l'antic Escorxador).

La recuperació de l'antic escorxador com a Oficina de Turisme Casa Empordà és una de les actuacions incloses en el Pla de Foment Territorial que la Direcció General de Turisme (DGT) ha atorgat a l'Ajuntament de Figueres en el marc de la convocatòria de l'any 2015.

Els Plans de Foment Territorial de la DGT es financen gràcies als ingressos generats per l'Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IEET), i tenen com a objectiu posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions millorin la seva competitivitat.

Amb aquesta renovació, la nova oficina neix amb el repte d'esdevenir un centre referent pel que fa a la informació i a la dinamització del turisme, amb la creació de productes i serveis tot posant en valor els recursos patrimonials, culturals, gastronòmics, esportius, festius i comercials del seu entorn. Al mateix temps, vol contribuir a l'impuls de l'economia local amb la promoció i comercialització de productes tradicionals de l'Empordà.

L'oficina de turisme, fins ara situada a la plaça del Sol de la ciutat, forma part de la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya, formada actualment per 188 oficines inscrites al Registre de Turisme de Catalunya.

Des de la Direcció general de Turisme es potencia el treball en xarxa d'aquestes oficines, mitjançant la utilització d'eines de treball col·laboratiu per capitalitzar el coneixement compartit implementant, alhora, una bona praxis que faciliti l'estada al visitants. A més, també s'imparteixen accions específiques de formació destinades al col·lectiu d'informadors que atenen aquestes oficines per mantenir actualitzat el seu nivell de coneixements i d'ús de les eines tecnològiques.

Totes les oficines de la Xarxa estan donades d'alta al Gestor Estadístic que els permet disposar d'informació quantitativa i qualitativa dels visitants atesos a l'oficina i extreure'n informació estadística.

Després de la inauguració de l'oficina de turisme, el conseller Baiget es desplaçarà al Golf de Pals on assistirà a l'acte de celebració del cinquantè aniversari d'aquest camp.