Prop de 750 alumnes han participat en els cursos de català que s'han fet a Figueres durant el curs 2015 - 2016 en el Consorci per a la Normalització Lingüística. Un 60% dels aprenents són nouvinguts i han fet cursos de nivell bàsic (nivell A bàsic), mentre que la resta, un 40%, han seguit cursos elementals (nivell A elemental), intermedis (nivell B), de suficiència (nivell C) i superior (nivell D).

Pel que fa al programa Voluntariat per la llengua, enguany hi ha hagut setanta parelles que s'han trobat periòdicament per conversar en català i un centenar de persones han participat en els tallers de conversa a les escoles Salvador Dalí, Parc de les Aigües, Sant Pau i Anicet de Pagès. D'aquesta manera, doncs, l´Oficina de Català de Figueres es consolida com una eina d´integració dels nouvinguts.

Ahir va tenir lloc l´acte de cloenda del curs a l´Auditori Caputxins de Figueres, el qual va ser amenitzat per Marcel Marimon amb La Portàtil.FM. La festa va comptar amb l´assistència del regidor de Cultura, Alfons Martínez, que va participar de la música i del tast dels menjars del món amb els alumnes.

El regidor destaca la feina de l'equip de l'Oficina de Català a Figueres, la qual considera imprescindible "no només en tot el relatiu a ensenyar la llengua catalana, sinó que va més enllà en matèria de cohesió social i contribueix a mostrar amb naturalitat la cultura i el tarannà del nostre país".