El pas dels nens del Cor Safari d´Uganda per la comarca ha emocionat petits i grans. Amb l´objectiu de recaptar fons per a l´orfenat on viuen, van iniciar una gira a Madrid que prossegueix ara per la Garrotxa. En pocs dies han transmès, a través de la música, un missatge de pau i solidaritat, capaç de transformar el món.

Els nens i la música no tenen fronteres i són capaços de canviar el món. Aquest és el missatge que el Cor Safari ha transmès durant la seva gira solidària per la comarca. Són 28 nens que representen els més de 248 que viuen en un orfenat a Entebbe, Uganda, on se´ls educa a través de la música per aprendre idiomes, transmetre valors, acostar mons i, sobretot, per curar les ferides mentals i emocionals.

Durant una setmana de convivència amb escolars de Roses, Cabanes i Figueres, van actuar, el cap de setmana passat, en diferents escenaris per recaptar fons. Dissabte, l´Auditori dels Caputxins de Figueres s´omplí a vessar per escoltar el repertori de cançons que formen part del disc 'Joy´s Miracle'. Es diu així perquè moltes de les cançons han estat escrites per Joy´s, una de les nenes del cor que ha estat capaç de superar moments molt durs en la seva vida tot component. En el concert, es van poder escoltar temes en la seva llengua, swahili, també en anglès i alguns en castellà i català de cantants tan coneguts com Alejandro Sanz, Antonio Flores o Manuel Carrasco. La cloenda va posar un punt de molta emoció quan el Cor va interpretar Quan tot s´enlaira, de Txarango, acompanyats dels alumnes de la comunitat d´Aprenentatge Amistat que, juntament amb les seves famílies, els han acollit a casa seva. "Sens dubte aquesta experiència ens ha fet millors persones" destacava la directora del centre Montserrat Ymbert. L´espectacle va durar cap a dues hores i va recaptar més de 2.000 euros.

Sota la batuta de Mama Deborah, els nens del Cor Safari van actuar l´endemà a l´església de la Ciutadella de Roses, en aquesta ocasió acompanyats per la coral del Centre Escolar Empordà, que havien preparat diferents temes per cantar conjuntament. El recinte s´om­plí a vessar de gent i d´emocions. Des de la Fundació Nzuri Daima, que ha portat el Cor Safari de gira per Espanya, el balanç no pot ser més positiu. Igualment el programa ha estat organitzat conjuntament amb el GEES (Grup d´Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat), que amb el suport econòmic de l´ajuntament de Figueres han donat impuls al projecte.

Un somni fet realitat

"Segur que d´aquest grup de nens sortiran bon metges, bons professors o fins i tot el president", deia Mama Deborah, per tancar el concert de Figueres, satisfeta que els joves hagin pogut sortir del seu país per descobrir noves realitats, "per obrir les seves ments". L´enriquiment ha estat mutu. Aquells que sentin la seva música i escoltin la seva veu, també veuran el món amb uns altres ulls, tot mirant a través del cor.

Un euro al mes per canviar el món

La Fundació Nzuri Daima s´ha implicat en el projecte del Cor Safari per ajudar els nens de l´orfenat d´Entebbe, a Uganda, amb l´objectiu de millorar les seves condicions de vida. Han permès complir el somni de portar de gira per Espanya aquests joves intèrprets, que a través de la seva música canten a la pau i a la solidaritat. Donant un euro al mes, tothom pot ajudar-los que el seu dia a dia sigui més fàcil: "La majoria provenen de situacions complicades" explica Loli Rubio, de la Fundació.