Ensenyament

Les PAU convoquen 32.224 estudiants del 14 al 16 de juny

Entre aquests, hi ha 26.161 alumnes que són de 2n de batxillerat i 2.814 de cicles formatius de grau superior

13.06.2016 | 18:34
Els alumnes exhaureixen les hores d´estudia per a les PAU.

Un total de 32.224 estudiants (32.155 el 2015) s'han matriculat enguany a les proves d'accés a la universitat (PAU) que tenen lloc, en horari de matí i tarda, els dies 14, 15 i 16 de juny.

Del total d'alumnes matriculats, 26.161 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat; 2.672 són estudiants amb matrícula lliure (procedents de batxillerat d'altres anys amb o sense PAU); i 2.814 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.
 
Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants.
 
En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. La validesa d'aquesta qualificació és indefinida.
 
En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de Cicle Formatius de Grau Superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.       
 
Per primera vegada, el tribunal ordinari específic (TOE), en el qual s'examina l'alumnat que en el batxillerat que ha seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de dislèxia, s'habilitarà en seus descentralitzades per acollir un total de 324 alumnes. Es faran exàmens a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
 
Coincidint amb les PAU, 1.070 alumnes procedents de matrícula lliure (batxillerat anterior a 2016) i de cicles formatius de grau superior realitzaran la prova d'aptitud personal (una prova de Llengua catalana i una prova de Llengua castellana) per accedir als graus en Educació infantil i primària. L'alumnat que s'examina de Fase general de les PAU pot complir el requisit d'aquesta prova d'aptitud personal (PAP) amb les corresponents matèries de Llengua i literatura catalana i de Llengua i literatura castellana de les PAU.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema