La nova piscina d´ones per als més petits és una nova atracció que inaugura Aquabrava aquest estiu. L´artista Diana Taubin l´ha fet encara més atractiva pintant al seu fons la imatge espectacular d´un vaixell enfonsat. Taubin es mostra encantada amb el projecte.

Diana Taubin està especialitzada en arquitectura i urbanisme, però va debutar en la pintura mural amb el seu pare quan tenia deu anys. Des de 1988 ha realitzat nombrosos frescos a l´Amèrica Llatina i a Espanya. Els darrers anys, ha treballat en diversos murals a França.

Un nou mural, en aquesta ocasió a Aquabrava, on s´ha situat i què representa?

Al fons de la piscina d´ones que el parc aquàtic ha inaugurat com a nova atracció aquest estiu per als més petits. Té poca profunditat, però jo he pintat el fons blau fosc i sembla molt profund. Representa la popa d´un vaixell enfonsat, l´he titulat en francès: Chauteau de bateau. Té gairebé onze metres, d´extrem a extrem de la pintura, i sis metres d´ample. Al fons de l´atracció, sobre un mur de pedres, he pintat una platja amb manglars: té 2,60 metres de llarg. El mural es podrà veure des d´una passarel·la que passa pel costat de l´atracció.

Aquest mural, per la seva ubicació, ha estat més difícil pintar-lo?

El més complex ha resultat pintar un mural tan immens a terra, on és més complex treballar, i especialment pel tipus de pintura utilitzada: clor cautxú, un tipus de pintura especial per a piscines. S´enganxa i no llisca bé el pinzell quan estàs pintant i amb la calor es posa tot llefiscós.

Però el resultat és espectacular...

Sí, i estic molt satisfeta perquè fer un mural a Aquabrava era una aspiració que tenia des que vaig arribar aquí, des de l´Argentina l´any 2002.

De la llarga llista que ha realitzat, aquest és dels més grans?

Sí, però el més grans de tots és el que vaig fer en una benzinera Repsol el 2005. Ocupava una superfície de 200 metres quadrats.

Recentment va pintar a França una sèrie de murals històrics, en aquest país aquest tipus de pintures tenen un gran valor?

Vaig treballar a Saint Sébastien-Sur-Loire, de 2012 a 2015, on vaig realitzar onze murals històrics en diferents punts. Vaig fer, entre altres, treballs d´una restauració d´una capella del segle XVIII, i un oratori a la ciutat, que té uns 26.000 habitants. Normalment treballo a Espanya per a clients francesos i ara estic a Argelers de la Marenda fent un mural en una fleca. Gairebé tot el que he fet aquí, excepte aquest mural d´Aquabrava i un col·legi a Roses, ha estat per a clients estrangers.

Creu que les ciutats del nostre país encara potencien poc aquest tipus d´art urbà?

Tant de bo es posi més de moda a Espanya. Vaig proposar fer un mural històric a la riera Ginjolers de Roses i m´he presentat a tots els ajuntaments del Baix Empordà, també a Figueres, però encara no he tingut sort.

De professió arquitecta, però des de ben jove es dedica a fer murals?

El primer el vaig fer amb el meu pare quan tenia deu anys. M´agrada especialment fer aquest tipus de treballs. Són pintures que modifiquen la percepció de l´espai, per això provoquen sensacions espectaculars. A més apel·len a la imaginació de l´observador.