Els nens del Cor Safari, procedents d'Uganda ja són a Figueres. Per donar-los la benvinguda, els nens seran rebuts aquest dilluns a la tarda per l'alcaldessa Marta Felip i regidors i els joves intèrprets per la seva banda oferiran un petit concert obert a la ciutat, amb alguns temes del seu repertori, a les 18.30 a la plaça de l'Ajuntament.

Fa unes setmanes van aterrar a Madrid i després han actuat per diferents punts de Barcelona i Girona, aconseguit emocionar el públic. Finalment van arribar aquest diumenge al vespre a la capital altempordanesa i la seva estada es perllongarà fins el dia 12 en una gira solidària per la comarca que té com a objectiu recollir fons que seran destinats a millorar l'orfanat on viuen i a beques d'educació, per poder seguir estudiant al seu país.

Durant tot aquest dilluns els petits membres del Cor Safari estan realitzant activitats amb els nens de la Comunitat Aprenentatge Amistat, de Figueres, que dona suport a la gira, fent de centre acollidor, a través d'un grup de famílies que els han obert les portes de casa seva. El GEES i l'Ajuntament de Figueres també s'han involucrat de forma activa dins els projecte. El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, explica que “el Cor Safari, a través de la Fundació Nzuri Daima, és un dels onze projectes de cooperació que enguany han rebut ajut de l’Ajuntament una vegada superada la valoració, el control i seguiment que es fa des del Consell municipal de Cooperació.

Una setmana a la comarca

A Figueres, el Cor Safari romandrà del 6 al 12 de juny. Diferents famílies de la Comunitat d’Aprenentatge Escola l’Amistat, un total de 15, els obriran les seves cases, com famílies acollidores, durant aquesta setmana per compartir una experiència de convivència única: “Les famílies del centre s’han mostrat motivades des del primer moment i els alumnes molt il·lusionats”, explicava l’equip directiu del centre. A més, aniran a l’escola amb els altres alumnes, des d’on els acompanyaran en aquest procés de descoberta. Dimecres també està previst que participin en el Teatre Jardí, amb els alumnes de 4t de primària de les escoles de Figueres, en la Trobada de la Cançó i, a la tarda, visitaran el Museu del Joguet. Altres centres que rebran els nens del Cor Safari són l’escola de Cabanes, de Roses i Les Escolàpies de Figueres.

I dissabte, a les 18.00 i a les 20.30, faran dos concerts a l’Auditori de Caputxins, amb una entrada de 6 euros, per recaptar fons. El darrer concert serà diumenge dia 12 a la Ciutadella, a les sis de la tarda. Durant els darrers mesos, aquests nens han estat preparant cançons en diferents idiomes, de diferents autors, totes amb missatges positius, sobre temes d’interès social per lluitar junts per construir un món millor. El cor, a més, té la peculiaritat que Joy, una de les nenes, compon les cançons des que tenia menys de set anys.

De forma paral·lela, s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge, perquè empreses i particulars donin suport a la gira. De moment han recollit 16.304 euros i volen arribar als 21.000 euros per cobrir les despeses de la gira. La Fundació també busca padrins, perquè els nens i les nenes de l’escola-orfenat puguin seguir estudiant.