Roses

El treball de recerca del jove del Cap Norfeu Pau Coll rep 300 euros

Ha estat el guanyador als X Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza l'Ajuntament de Roses

03.06.2016 | 12:28
Guanyador, accèssit i finalistes del premi.

L'alumne Pau Coll Torrà, de l'Institut Cap Norfeu, ha estat el guanyador de la 10a edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l'Ajuntament de Roses, amb el treball titulat 'Asma i Esport'. L'accèssit ha estat per a Rubén Cuevas, del Centre Escolar Empordà, pel treball 'La crisis financiera internacional'. L'acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest divendres, 3 de juny, al Teatre Municipal de Roses.

Els Premis Treball de Recerca s'han lliurat en un acte acadèmic presidit per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la regidora d'Ensenyament, Anna Jorquera, acompanyades dels membres del jurat del concurs. Hi han assistit també els alumnes de primer de batxillerat dels tres centres de la població (instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), els quals hauran de desenvolupar el proper any el seu propi treball de recerca.

El jurat del concurs ha estat integrat per Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives; Josep Maria Barris, arxiver municipal; i Pere Gifre, director de l'Institut Alexandre Deulofeu. El jurat ha valorat la metodologia emprada, l'originalitat dels mateixos, el plantejament dels seus objectius, la creativitat, el rigor, el tractament científic, la presentació i la correcció dels treballs.

Els premis atorgats en aquesta edició han estat dotats amb 300 euros per al treball guanyador, mentre que l'accèssit ha rebut 150 euros. En la convocatòria han participat els alumnes de segon de batxillerat dels tres centres del municipi, d'entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L'objectiu d'aquesta convocatòria és potenciar l'esperit de recerca entre l'alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d'investigació i col·laborar amb la comunitat educativa.

La resta de treballs finalistes han estat: 'Els Plans de Protecció Civil. Una proposta per a Roses', de Jan Ruiz de l'Institut Cap Norfeu; 'Construcció i programació d'un vehicle aeri no tripulat', de Pau Sagué, alumne del Centre Escolar Empordà; 'Générations de la Mer', de Mar Abad de l'Institut Illa de Rodes; i 'La cobla et son futur', de Joan Carles Galas de l'Institut Illa de Rodes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema