El cantautor Pablo Serna, establert a l’Empordà i nascut a Colòmbia fa 33 anys, fusiona a 'Señales' les seves arrels llatines amb el seu bagatge vital per Europa i la seva formació clàssica. Sis cançons mostren la qualitat del seu primer treball discogràfic que es presentarà en concert el proper 21 de juny a la biblioteca de Figueres, dins dels actes del Dia Internacional de la Música.

Fa un parell d’anys, Pablo Serna es va posar davant del paper i, guitarra en mà, per compondre les cançons que ara formen part del seu primer treball discogràfic. “Volia expressar cantant la meva música i la manera de ser fidel al meu propi discurs, d’identificar les coses que penso i sento és cantant les meves pròpies cançons”, assegura el cantautor resident a l’Alt Empordà. Pablo Serna és un artista format en la música clàssica, però amb aquest treball s’aparta del que venia fent fins ara, i aposta per un contacte més directe entre el públic i el seu missatge. Ho ha aconseguit a través d’un disc de cançons emmarcades dins un estil pop que reflecteix la barreja de les seves arrels llatines amb la seva vida a Europa. Beu tant de la seva formació com de les influències rebudes des de petit “la meva mare em posava balades dels anys 70 i 80 i el meu pare escoltava clàssics”. “Als 18 anys em va venir de cop la vocació per la música, un camí que va aparèixer una mica tard”, diu, però al qual s’ha dedicat des de llavors amb constància i èxit. Serna va deixar Colòmbia, el seu país natal, ara fa sis anys per estudiar a Catalunya, al Conservatori del Liceu i des de fa tres anys resideix a Figueres, on la seva carrera ha anat en expansió. Ha estat contrabaixista de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i actualment és professor a l’escola La Flauta Màgica, una feina que li permet avançar en la seva formació vocal i dedicar temps a la composició.

'Señales' està produït sota la batuta de Jordi Cristau, productor musical d’artistes com Manuel Carrasco, Fito & Fitipaldis, entre altres, que ha estat clau per arrodonir un projecte, “del qual estic orgullós, perquè que me l’he fet bastant sol”. Explica que “és un disc format per sis temes, una mostra de la meva producció que és bastant més extensa, una vintena de temes que m’agradaria enregistrar”.

Cançons que despullen l'ànima

Aquest primer treball ofereix un repertori de cançons que despullen l’ànima de l’artista, carregades de força i emotivitat. “Cada moment de la vida et dóna experiències i també senyals, aprenentatges del que has de canviar i del que t’ha quedat de bo, i l’amor sempre està al mig” explica Serna, que ha treballat per oferir al públic lletres per a la reflexió, “carregades de contingut, i no només que diguin les coses amb amabilitat, sinó que estiguin ben escrites”. Juanes, Shakira, Pablo Alborán són cantants que admira, però el seu estil està molt influenciat per la seva carrera musical: “el clàssic t’apropa a moltes músiques”, diu. El disc que inclou un tema en català, Vull ser per tu, es podrà escoltar el dia 21 de juny a la biblioteca de Figueres dins el concert Pablo Serna en Acústic i dins dels actes de celebració del dia internacional de la Música. Però Señales s’ha publicat ja fa dos mesos i la seva música es troba a diferents canals d’Internet “on la rebuda està essent molt bona”, comenta satisfet l’artista.