Artesania

Mestres cosidors colombians aprenen noves tècniques de la mà de Celia Vela

La creadora figuerenca ha participat en una experiència 'enriquidora i colpidora' al costat de supervivents de la violència en aquell país

01.06.2016 | 21:04
La dissenyadora durant el taller

La dissenyadora figuerenca Celia Vela ha participat al projecte Maestros Costureros 2016, al costat de cosidors colombians, en un taller que ha donat oportunitat als mestres d'aprofundir en els seus coneixements i adquirir noves tècniques de confecció. L'activitat s'ha realitzat des del 21 i fins al 28 de maig.

Fa més d'un any la revista Fúcsia, en aliança amb LCI Bogotà, amb el suport de Cervesa Club Colòmbia i el suport de Inexmoda, va crear un projecte de molta profunditat social i cultural per a Colòmbia. Després d'una exploració pels tallers d'alta costura del país es va concloure que tots aquells artistes que es queden generalment entre bastidors havien de sortir a la llum i ser reconeguts. Per això es va concebre la iniciativa Mestres patronistes que li va retre un homenatge als experts dels tallers, millor anomenats 'arquitectes de la moda'.

A Mestres Patronistes 2015, quinze col·laboradors de reconeguts dissenyadors colombians, van prendre un curs intensiu amb el cèlebre patronista japonès Shingo Sato i van rebre un acompanyament d'experts durant quatre mesos. El resultat: un enlluernador museu erigit a Colombiamoda.

Aquest any els protagonistes han sigut costurers: aquestes mans precises i pacients que converteixen fils i retalls en peces d'alta costura. En aquesta edició, a més de Cervesa Club Colòmbia, LCI i Inexmoda, ens acompanya Artesanies de Colòmbia, com portaveu i curadora de l'art de tradició del nostre territori.

Es va convocar a un equip de cosidors que fan part de l'equip de grans dissenyadors colombians; a diversos artesans que ens donen lliçons d'història a través de les seves mans i paraules, i homes i dones que han estat víctimes de la violència del nostre país, i que han aconseguit tirar endavant mitjançant el batec d'una màquina de cosir.

Des del mes d'abril es va donar inici a aquesta magnífic projecte que, a través de l'ampli coneixement que té l'espanyola Celia Vela, reconeguda dissenyadora amb dues dècades de trajectòria, i distingida, entre altres guardons, amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

A més de rebre aquest curs intensiu i personalitzat dissenyat a la mesura dels mestres costurers colombians, aquest projecte ha brindat un espai per a ells mateixos, i per compartir experiències i destreses amb els seus col·legues.Per Celia Vela ha estat una experiència personal molt colpidora, ha assenyala la dissenyadora, un cop acabat el taller.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema