La dissenyadora figuerenca Celia Vela ha participat al projecte Maestros Costureros 2016, al costat de cosidors colombians, en un taller que ha donat oportunitat als mestres d'aprofundir en els seus coneixements i adquirir noves tècniques de confecció. L'activitat s'ha realitzat des del 21 i fins al 28 de maig.

Fa més d'un any la revista Fúcsia, en aliança amb LCI Bogotà, amb el suport de Cervesa Club Colòmbia i el suport de Inexmoda, va crear un projecte de molta profunditat social i cultural per a Colòmbia. Després d'una exploració pels tallers d'alta costura del país es va concloure que tots aquells artistes que es queden generalment entre bastidors havien de sortir a la llum i ser reconeguts. Per això es va concebre la iniciativa Mestres patronistes que li va retre un homenatge als experts dels tallers, millor anomenats 'arquitectes de la moda'.

A Mestres Patronistes 2015, quinze col·laboradors de reconeguts dissenyadors colombians, van prendre un curs intensiu amb el cèlebre patronista japonès Shingo Sato i van rebre un acompanyament d'experts durant quatre mesos. El resultat: un enlluernador museu erigit a Colombiamoda.

Aquest any els protagonistes han sigut costurers: aquestes mans precises i pacients que converteixen fils i retalls en peces d'alta costura. En aquesta edició, a més de Cervesa Club Colòmbia, LCI i Inexmoda, ens acompanya Artesanies de Colòmbia, com portaveu i curadora de l'art de tradició del nostre territori.

Es va convocar a un equip de cosidors que fan part de l'equip de grans dissenyadors colombians; a diversos artesans que ens donen lliçons d'història a través de les seves mans i paraules, i homes i dones que han estat víctimes de la violència del nostre país, i que han aconseguit tirar endavant mitjançant el batec d'una màquina de cosir.

Des del mes d'abril es va donar inici a aquesta magnífic projecte que, a través de l'ampli coneixement que té l'espanyola Celia Vela, reconeguda dissenyadora amb dues dècades de trajectòria, i distingida, entre altres guardons, amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

A més de rebre aquest curs intensiu i personalitzat dissenyat a la mesura dels mestres costurers colombians, aquest projecte ha brindat un espai per a ells mateixos, i per compartir experiències i destreses amb els seus col·legues.Per Celia Vela ha estat una experiència personal molt colpidora, ha assenyala la dissenyadora, un cop acabat el taller.