Els ciutadans han tornat a donar una bona mostra de la seva solidaritat amb la reeixida i viral campanya «Cap nen sense bigoti», que ha superat ja el milió de litres de llet recollits a tot el territori espanyol. Aquesta iniciativa solidària, impulsada per l'Obra Social ”la Caixa” a favor dels Bancs dels Aliments, continua endavant ara amb donatius a través de canals electrònics, per portar aquest producte a les famílies en risc d'exclusió social ateses pels bancs d'aliments.

El primer milió de litres de llet s'ha obtingut en vigílies del Dia Mundial de la Llet (demà, 1 de juny) gràcies a una alta mobilització ciutadana. Els espanyols han utilitzat la xarxa de 5.239 oficines de CaixaBank a tot Espanya -1.394 d'elles a Catalunya- per portar-hi brics de llet. També han resultat òptims punts de recollida els centres propis de gent gran que l'Obra Social ”la Caixa” té al territori -57 d'ells a Catalunya-, així els CaixaForum, CosmoCaixa i Palau Macaya.

Així mateix, als donatius dels ciutadans cal sumar l'aportació inicial de 200.000 litres de llet de ”la Caixa”, a més dels donatius de desenes d'empreses del sector de la restauració, que han aconseguit així superar el milió de litres d'aquest producte fonamental per a una dieta equilibrada.

«Cap nen sense bigoti» ha aconseguit mobilitzar també la població a través d'iniciatives culturals, esportives i populars, amb el suport de múltiples personalitats, entre les quals es troben els cuiners Ferran Adrià i Carme Ruscalleda, els actors Ricardo Gómez, María Castro, Álvaro Cervantes i María Valverde, els cantants Shakira i Raphael, i els esportistes Rudy Fernández i Pedro Rodríguez.

La campanya solidària s'allarga per respondre al dèficit de llet que es calcula que presenten les 235.637 persones ateses pels bancs dels aliments a Catalunya, 41.000 de les quals són infants d'entre 1 i 16 anys. Per això, fins al 15 de juliol també serà possible fer aportacions electròniques a la pàgina Microdonatius de ”la Caixa”, enviant un SMS amb la paraula «LLET» al 28024, o utilitzant el portal de ”la Caixa”, Línia Oberta, CaixaMòbil o el web de la campanya.