Més de 600 persones han participat aquest diumenge en la 4a pujada al castell del Montgrí a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) en el tret de sortida de la nova edició del festival ÍTACA Acció i Cultura. Un cop a dalt de la fortificació s’ha portat a terme un tast de vins multitudinari amb la col·laboració de la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà que enguany s’estrenen com a col·laboradors del festival. L’actor Carles Xuriguera ha estat l’encarregat de conduir l’acte i lleguir el tradicional manifest. “Les nostres armes no són violentes, la nostra arma és la cultura de la nostra terra, el vi, la música, el teatre, la lectura... tot allò que ens fa ser i que cal defensar per poder projectar una societat millor”, ha afirmat.

Posteriorment, Joan Colomo i el Petit de Cal Eril s’han encarregat de posar música a l’esdeveniment interpretant diverses peces del seu repertori.

La trobada ha finalitzat, com és habitual, amb un dinar popular a l’Ermita de Santa Caterina. Durant tot el mes de juny i juliol, el festival ÍTACA té previst concerts, activitats i propostes culturals de qualitat en espais emblemàtics de diverses poblacions de l’Empordà com la platja de PortBo a Palafrugell, el castell Gala Dalí de Púbol, el poble medieval de Pals o el mateix Castell del Montgrí de Torroella de Montgrí. Un any més, el festival manté els preus populars amb l’objectiu de reivindicar la cultura com un dret bàsic. Andrés Calamaro, Quico Pi de la Serra, Quimi Portet, Ramon Mirabet, Locomotora Negra o Oques Grasses són alguns dels artistes que formen part del cartell d’enguany.