Girona

Els flabiols i les tenores ressonen a Girona amb la Cobla del Futur

Un total de 24 músics d´arreu de Catalunya d´entre 15 i 25 anys participen en la 4a edició d´aquest projecte

29.05.2016 | 08:38
La Cobla del Futur amb La Principal de la Bisbal.

Unes 400 persones han omplert aquest dissabte l´Auditori de Girona en el concert de presentació de la 4a edició de la Cobla del Futur, un projecte que compta amb la col·laboració de l´Ajuntament de Girona, l´auditori de la ciutat i que té per objectiu donar suport als joves instrumentistes, sobretot d´aquest gènere musical. D´aquesta manera i amb l´ajuda de La Principal de la Bisbal, els músics tenen una primera presa de contacte amb el món professional. Inicialment, la Cobla del Futur va arrencar només dirigint-se a músics de les comarques gironines però, amb la creixent demanda, ara fa dos anys van obrir-ho a totes les escoles de cobla i joves músics d´arreu de Catalunya. Enguany, un total de 24 músics d´entre 15 i 25 anys, d´arreu de Catalunya i de la Catalunya Nord, hi formen part i el projecte s´ha enfocat més al treball col·lectiu. A més, durant el concert, la Cobla del Futur s´ha dividit en dues cobles – la Xavier Montsalvatge i la Josep Viader- per poder treballar de forma més completa el repertori.

La Cobla del Futur es tracta d´un projecte que pretén donar suport als joves instrumentistes de cobla en la seva professionalització, a través de la formació d´una cobla de joves músics menors de 30 anys. En un principi, el projecte es va dirigir a joves de les comarques gironines però al cap de dos anys va obrir-se a tots els músics de cobla i joves d´arreu de Catalunya. Enguany, els 24 músics participants provenen majoritàriament de les comarques gironines, Manresa, Palafolls, Roda de Ter, Rubí i també de la Catalunya Nord.

A diferència d´altres anys, el projecte pedagògic s´ha focalitzat més en el treball col·lectiu de la cobla en comptes de la vessant individual. A més, la Cobla del Futur s´ha dividit en dues cobles diferents que han agafat el nom de músics gironins – la Cobla Xavier Montsalvatge i la Cobla Josep Viader- per així treballar el repertori a una, dues i tres cobles conjuntament amb La Principal de la Bisbal. El concert d´aquest dissabte ha finalitzat quan 25 músics de menys edat o nivell de diferents escoles de cobla de les comarques gironines han interpretat plegats diverses obres com ´Valsejant´ o l´havanera ´El meu avi´. El director, tant del projecte com del concert, Francesc Cassú ha destacat que any rere any han notat un increment de músics que volen sumar-se al projecte i ha destacat els bons resultats que s´han assolit fins ara. "Es creen sinergies molt interessants i tothom aprèn, és una bona oportunitat", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema