Una cinquantena de manifestants han acampat aquest dijous a la tarda davant de la seu de l subdelegació del govern espanyol a Girona per protestar pel desallotjament del camp de refugiats d'Idomeni, a Grècia. Han escollit aquest emplaçament perquè també acusen el govern espanyol d'oferir un "tracte denigrant" als refugiats. A les set de la tarda, i davant l'atenta mirada dels mossos, han desplegat una desena de tendes de campanya. La seva intenció és estar-s'hi tres dies i han organitzat diversos actes com xerrades, tallers, cassolades i també està previst que diumenge els acompanyi l'actriu Montserrat Carulla. Després d'un procés de negociació que s'ha allargat dues hores, els mossos no desallotjaran el campament mentre es mantingui un espai per deixar passar els vianants per la vorera i els manifestants es comprometin a no causar cap dany a l'edifici.

A les sis de la tarda, una cinquantena de persones convocades per la plataforma Girona Acull s'ha concentrat a la gran via Jaume I, just davant de l'edifici de la subdelegació del govern espanyol a Girona. L'objectiu era acampar per protestar contra la política de l'Estat amb els refugiats sirians a Idomeni. "Són culpables directes del tracte denigrant que reben els refugiats", han explicat. Posant les tendes de campanya al carrer volen denunciar el desmantellament dels camps de refugiats.

Els Mossos d'Esquadra han comunicat als activistes que no podien acampar on volien perquè és el perímetre de seguretat de l'edifici. Per això, han advertit que si tiraven endavant els acabarien desallotjant. Tot i això, han decidit continuar amb la protesta pacífica.

Aleshores, han començat les negociacions entre els manifestants i els mediadors dels Mossos d'Esquadra. Finalment han arribat a un acord. Podran estar acampats fins diumenge a la vorera de davant de la subdelegació sempre que deixin pas per als vianants i no malmetin ni l'edifici ni la via pública.

Durant els tres dies d'acampada, han organitzat xerrades, tallers, cassolades i també han convidat a l'actriu Montserrat Carulla a reflexionar sobre els fets que estan succeint a Grècia. També han fet una crida a la participació perquè els gironins els hi donin suport.