L'ONG 'Amb les teves Mans' ha arribat a un acord amb el Col·legi Oficial d'Odontòlegs de Catalunya per emprendre un projecte plegats que consisteix a oferir atenció bucodental als menors sirians que es troben en camps de refugiats de Grècia.

La iniciativa l'ha presentat aquest dimecres, 25 de maig, un dels portaveus de l'entitat, Milton Sánchez, en una roda de premsa a Figueres, en què també ha assenyalat que 'Amb les teves mans' es fa càrrec d'aportar una roulotte clínica que s'està equipant en aquests moments per estar a punt el 15 de juny. Per la seva part, el Col·legi d'Odontòlegs s'ha compromès a aportar un equip de professionals voluntaris, a més dels materials mèdics necessaris per oferir l'atenció bucodental. 'Amb les teves Mans' s'ocupa, doncs, de la logística i també dels desplaçaments pels camps de refugiats, amb l'objectiu de poder atendre com més nens millor.

"Anirem movent la roulotte clínica per tots els campaments que hi ha a Grècia. Metges sense Fronteres ens ha comunicat que els menors de 13 anys tenen problemes bucals severs, i que poca cosa pot ajudar-los facilitar-los medicaments. Cal solucionar-los els problemes de càries i els problemes dentals que presenten", ha anotat Milton Sánchez.

En aquesta unitat mòbil mèdica hi haurà una camilla amb tres posicions. Si bé la principal és l'atenció odontològica, també ha de servir per atendre parts i també fer atenció de podologia. Així ho ha explicat el responsable de l'ONG: "La camilla té tres posicions, per a podologia, per a obstetrícia i principalment per a odontologia. El tema dels parts és molt important perquè en els camps de refugiats lamentablement les dones donen a llum en tendes, a terra, sense cap mena de condicions higièniques."

Aquesta és una de les emergències humanitàries a la qual vol donar resposta 'Amb les teves Mans', però no és l'única. Ara mateix, disposa d'un pressupost, que ha pogut reunir gràcies als donatius voluntaris de la gent solidària, que s'han destinat a garantir llet per a tota la mainada dels camps de refugiats per a dos mesos.

D'altra banda, els responsables de l'entitat han iniciat un treball de divulgació sobre la situació dels refugiats sirians en els centres educatius de l'Alt Empordà. La darrera experiència l'han viscut a l'Institut de Vilafant.