En la segona edició de la Setmana de la Moda de Girona, que se celebrarà del 8 a l'11 de juny, participa l'artista empordanesa Roser Martínez és l'única artista que aportarà creacions de joies d'autor a la desfilada. L'acompanyaran al Gimoda dotze dissenyadors i marques de roba: Bella Lola, amb els seus bikinis mediterràneament femenins que aposten per un sistema de producció artesanal; Dibba, les seves propostes s´inspiren en Àfrica i els seus colors i segueixen un procès de creació artesanal; CarmePuigdevalliPlantes, col.lecció de dona creada l´any 2001 que compta amb un segell creatiu molt propi; Celia Vela, col.lecció de dona creada l any 1996 que destaca pel seu esperit femení sofisticat; Josep Abril, col.lecció d´home nascuda a Barcelona l´any 1962; Nuria Serra, col.lecció de dona basat en el concepte sport-lux; Pau Esteve, col.lecció d´home i dona que busca la bellesa en la practicitat; Piuetnau, marca de roba infantil creativa i confortable; Sita Murt, els seus dissenys són petits homenatges a les dones incansables que fan mil coses a la vegada; Sylvia Calvo, moda ecològica i sostenible i totalment reciclable; Who, roba per dones urbanes i cosmopolites creada l´any 2000; i Yerse, marca referent en el gènere de punt desde que es va fundar l´any 1964.

L'artista Roser Martínez es mostra molt satisfeta de poder mostrar a la passarel·la un recull de les creacions realitzades al llarg dels darrers tres anys. Sota el títol 'Ànima lliure' el públic podrà descobrir 12 looks diferents ideats per l'artista que són un repàs a la seva trajectòria d'èxit. Les joies seleccionades formen part de diferents col·leccions i són una mostra del seu imaginari, marcat per un estil atrevit, carismàtic i poc convencional, inevitablement influit pels paisatges del seu Empordà natal.

Aquestes 12 peces permeten veure l'evolució de l'artista i les diverses tècniques que utilitza, sempre amb el denominador comú de la joia escultura. 'Ànima lliure' és, doncs, un tast del millor de Roser Martínez, l'essència de la seva joieria creativa, una combinació particular entre joia d'autor i joieria contemporànea.

Exposició a Figueres de 'Momentus'

Martínez arriba a Girona després de mostrar a Figueres, la seva ciutat, les creacions de la darrera col·lecció 'Momentus'. Orígens és l´exposició que es va inaugurar divendres passat a la galeria Lola Ventós, amb un fil conductor basat en la natura, i en clau molt femenina. Quatre dones artistes hi van portar el seu art: Roser Martínez, Neus Cancio i Dominika i Bea Bras. Cada una d´elles des d´una disciplina diversa: joieria creativa, art en pedra i dissenys de moda van conformar la mostra, oberta durant tot el cap de setmana, com un tastet per fer descobrir a Figueres l´art emergent.

Amb 'Momentus', l'artista empordanesa ja ha recollit els seus primers èxits a Madrid. Amb una empremta molt personal, l´autora està aconseguint, en poc temps, nombrosos reconeixements dins i fora del país. Va exposar en la darrera edició del 080 Barcelona Fashion i ara prepara el seu pas per la Setmana de la Moda de Girona: "És un no parar, les meves joies han estat al Festival de Cannes i ara tinc un punt de venda a Mònaco", assenyala l´artista que també prepara exposició a Comillas, Cantàbria.

En les seves obres, la plata és el metall que més utilitza, "però m´encanta fer servir tot tipus de materials, tinc una línia de joieria contemporània amb creacions que barregen el suro, les teles, els botons, les pedres, el llautó i el ­cou­re". El més important és trobar harmonia en tots els seus dissenys amb els colors i materials. "Són dissenys amb molta energia que expliquen històries i forgen l´ànima que porta dins cada peça. Momentus és la fusió de tres col·leccions inacabades, una inspirada en la naturalesa, una altra en el mar i una altra en les emocions. No em convencia cap d´elles i en unir els tres motius ho vaig veure clar, per això es diu Momentus, ja que és la fusió de la inspiració de tres moments".