Pancho, el gos de la Loteria, ha mort als 16 anys a causa de problemes de cor. Així ho ha comunicat Atresmedia en el seu perfil de Twitter. 'Cook', nom real del gos "actor", va assolir una gran popularitat en protagonitzar la campanya publicitària de La Primitiva, un treball pel qual va arribar a cobrar fins a 500 euros per dia de rodatge.

El gos, de la raça jack russell, va ser el primer gos de la història del cinema espanyol que protagonitzava una pel·lícula. Va ser 'Pancho, el gos milionari', una pel·lícula que coprotagonitzava amb Patricia Conde sota la direcció de l'asturià Tom Fernández. La pel·lícula recuperava el personatge de la campanya publicitària que li va donar fama i arrenca amb l'animal convertit en un gos milionari després d'haver desaparegut amb un dècim premiat.

A més de la seva curta carrera cinematogràfica, Pancho va desenvolupar una més que extensa carrera en la petita pantalla. El gos va ser Camilo a la sèrie 'La que se avecina'; Pepe a 'Los Serrano' o Valentín a 'Aquí no hi ha qui visqui'. També apareixia a 'Física o química' donant vida a Frida, totes elles amb un gran reconeixement del públic.

Segons resa en la seva biografia, Pancho era natural de Castelldefels i els seus amos eren Antonio Valor (que és el seu entrenador) i la seva dona Yolanda, que el van comprar per 70.000 pessetes (420 euros). Deixa vídua, Túria, i nombrosos fills.