Ells també s’han posat el bigoti. El geni de la cuina Ferran Adrià, els cantants Shakira i Raphael, l'actriu María Valverde, la religiosa Sor Lucía Caram, el futbolista internacional Pedro Rodríguez i la seva fundació i els jugadors de bàsquet Rudy i Marta Fernández són algunes de les personalitats que no han dubtat a sumar-se a la campanya Cap nen sense bigoti, de recollida de llet per a famílies en risc d'exclusió social.

Ho han fet, a més, a través d'una divertida iniciativa en què uns famosos repten altres amics seus a les xarxes socials a "posar-se el bigoti" per les persones desafavorides.

Es tracta de les primeres mostres de solidaritat de personalitats destacades del món de l'esport i la cultura a l'acció impulsada per l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments, que pretén posar solució al dèficit de llet que pateixen 235.637 persones ateses pels bancs d'aliments catalans, 41.000 dels quals són nens d'entre 1 i 16 anys, que podrien veure afectat el seu creixement a causa d'aquesta greu mancança.

La llet és un dels aliments més sol·licitats per les entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió, però encara no se’n recull una quantitat suficient per garantir-ne el consum mínim en famílies en situació de vulnerabilitat. Els bancs dels aliments catalans van distribuir l’any passat 4,39 milions de litres de llet, pel que és necessari la col·laboració de tots en aquesta campanya centrada en la recaptació per a la compra d'un únic producte.

La recollida física de llet s'està duent a terme fins el dia 20 de maig a les 1.394 oficines de "la Caixa" a Catalunya. Així mateix, l'acció solidària es promourà en els 57 centres de gent gran amb què compta l'Obra Social "la Caixa" al territori, així com al Palau Macaya, CosmoCaixa i els CaixaForum de Barcelona, ??Lleida, Girona i Tarragona.

A més, fins al 15 de juliol, també serà possible fer aportacions electròniques a la pàgina de Microdonatius de ”la Caixa” o enviant un SMS amb la paraula «LLET» al 28024. L’Obra Social ”la Caixa” posa a disposició de la campanya tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per a les donacions econòmiques: portal de ”la Caixa”, Línia Oberta, CaixaMòbil i canvi de Punts Estrella. Igualment, és pot fer una aportació al web oficial de la campanya.