Solidaritat

La campanya 'Cap nen sense bigoti' suma personalitats del món de la cultura i l'esport

Ferran Adrià, Shakira, Raphael, María Valverde, Sor Lucía Caram, Pedro Rodríguez, Rudy i Marta Fernández s'hi han apuntat

17.05.2016 | 17:07
Imatges descriptives d´alguns personatges amb ´bigoti´.

Ells també s´han posat el bigoti. El geni de la cuina Ferran Adrià, els cantants Shakira i Raphael, l'actriu María Valverde, la religiosa Sor Lucía Caram, el futbolista internacional Pedro Rodríguez i la seva fundació i els jugadors de bàsquet Rudy i Marta Fernández són algunes de les personalitats que no han dubtat a sumar-se a la campanya Cap nen sense bigoti, de recollida de llet per a famílies en risc d'exclusió social.

Ho han fet, a més, a través d'una divertida iniciativa en què uns famosos repten altres amics seus a les xarxes socials a "posar-se el bigoti" per les persones desafavorides.

Es tracta de les primeres mostres de solidaritat de personalitats destacades del món de l'esport i la cultura a l'acció impulsada per l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments, que pretén posar solució al dèficit de llet que pateixen 235.637 persones ateses pels bancs d'aliments catalans, 41.000 dels quals són nens d'entre 1 i 16 anys, que podrien veure afectat el seu creixement a causa d'aquesta greu mancança.

La llet és un dels aliments més sol·licitats per les entitats socials que atenen col·lectius en risc d´exclusió, però encara no se´n recull una quantitat suficient per garantir-ne el consum mínim en famílies en situació de vulnerabilitat. Els bancs dels aliments catalans van distribuir l´any passat 4,39 milions de litres de llet, pel que és necessari la col·laboració de tots en aquesta campanya centrada en la recaptació per a la compra d'un únic producte.

La recollida física de llet s'està duent a terme fins el dia 20 de maig a les 1.394 oficines de "la Caixa" a Catalunya. Així mateix, l'acció solidària es promourà en els 57 centres de gent gran amb què compta l'Obra Social "la Caixa" al territori, així com al Palau Macaya, CosmoCaixa i els CaixaForum de Barcelona, ??Lleida, Girona i Tarragona.

A més, fins al 15 de juliol, també serà possible fer aportacions electròniques a la pàgina de Microdonatius de "la Caixa" o enviant un SMS amb la paraula «LLET» al 28024. L´Obra Social "la Caixa" posa a disposició de la campanya tots els seus caixers automàtics i canals electrònics per a les donacions econòmiques: portal de "la Caixa", Línia Oberta, CaixaMòbil i canvi de Punts Estrella. Igualment, és pot fer una aportació al web oficial de la campanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema