Girona

"Ni la pluja ha aturat els visitants de Temps de Flors"

L'ajuntament calcula que l'ocupació hotelera ha fregat el 100% i espera haver superat els 200.000 visitants

16.05.2016 | 07:39
Cues per accedir als Banys Àrabs.

La pluja no ha aconseguit aigualir la 61a edició de Temps de Flors, que ha acabat aquest diumenge amb un èxit rotund de públic. "Ni la pluja ha aturat els visitants, ja siguin els mateixos gironins com la gent de fora que durant tots els dies han estat pels carrers de Girona veient els patis i els projectes artístics", ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana. Al llarg de la setmana, l'Ajuntament de Girona farà el balanç amb les xifres detallades però Plana ja avança que els resultats són satisfactoris. Calculen que han superat els 200.000 visitants i els hotels de la ciutat han fregat el ple absolut. Aquest any, fins a 179 projectes florals conceptuals han ornamentat 134 espais de la ciutat.

Punt final a la 61a edició de Temps de Flors. Des del 7 de maig fins aquest diumenge, s'han pogut veure 179 projectes florals repartits en 134 espais emblemàtics de la ciutat. Són 14 més que l'any passat.

Aquesta darrera edició ha comptat amb novetats com la platja fluvial habilitada al riu Ter, un concert de campanes del centre històric de la ciutat o la instal·lació del piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals. També s'ha pogut veure el muntatge 'Món oníric' als soterranis de la Catedral i el 'Lymbus' a les escales de Sant Feliu.

A més, en aquesta 61a edició s'ha estrenat un nou festival floral de curtmetratges, el 'Just for Flowers', en què els participants han hagut de presentar un curtmetratge de 3 minuts de durada rodat en tan sols 48 hores.

La nova edició de Temps de Flors ha mantingut activitats ja consolidades anys anteriors, com el Girona A Capella Festival, que s'ha celebrat cada dia a la plaça Independència, o la commemoració del Dia Europeu de l'Òpera. Com en edicions anterior, s'ha publicat un llibre amb les imatges dels projectes florals de la present edició de la mostra, dissenyat i editat per Lara Pujol i amb fotografies de Joan Altés.

També ha repetit el 'Girona, mots i flors', cartells amb el nom d'una flor que n'expliquen l'etimologia i hi relacionen un text literari; la participació dels escolars gironins amb projectes diversos en el centre de la ciutat; el 'gastroflors', una oferta de menús gastronòmics a diversos establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona; i el 'Flors de Nit', que s'ha celebrat als vespres, oferint aperitius, còctels, tisanes, tapes, dolços, menús i altres especialitats elaborades amb flors en establiments de restauració i oci nocturn.

Un any més també s'han celebrat els concursos ja consolidats d'aquest festival, com són el Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, en què han participat 152 establiments d'àmbit comercial, i que en aquesta ocasió ha guanyat la botiga Unnati del carrer Nou; i el concurs de flors, que enguany s'ha celebrat a l'església dels Dolors.

La tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha reivindicat la qualitat artística i creativitat dels projectes florals, valorant positivament la resposta dels dos projectes més innovadors d'aquest any. La regidora ha volgut agrair a totes les entitats implicades la feina d'aquests dies, i ha destacat que "aquesta edició ha sigut un èxit de tota la ciutat", agraint l'esforç i la dedicació de tots els voluntaris i professionals que hi han treballat.

Glòria Plana també ha destacat que Temps de Flors "ha d'adaptar-se als nous temps, però sense perdre la seva essència i mantenint en tot moment la seva identitat, fortament arrelada a la ciutat, i que ha anat creixent i consolidant-se en aquestes 61 edicions".

En el transcurs d'una gala celebrada aquest vespre al Centre Cultural La Mercè de Girona, s'han lliurat els premis del Concurs de Flors i Plantes, del Concurs d'Aparadors i del I Concurs de curtmetratges 'Just for Flowers'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema