Cinc escoles de la comarca celebren aquest divendres, 13 de maig, l'edició més màgica de l'English Day, un projecte educatiu que, després de 8 anys, s'ha consolidat com l'espai de comunicació i relació en llengua anglesa entre alumnes de 6è de Primària i, fins i tot, un punt de trobada entre els mestres especialistes d'anglès.

En l'English Day, que en aquesta ocasió té el títol 'It's time for Magic', amb la màgia com a eix vertebrador, participen més de 130 alumnes de les escoles Gonçal Comellas, d'Avinyonet de Puigventós; Narcís Monturiol, de Roses, i Anicet de Pagès, Carme Guasch i Darné i Parc de les Aigües, de Figueres, amb el suport d'estudiants voluntaris de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. La cita és al pavelló petit de Figueres.

Science, Physical Education o Arts and Crafts

Una de les característiques de l'English Day és que els alumnes se submergeixen en la pràctica de l'anglès a través de jocs i de tallers que fan referència a àrees del currículum, com Science, Physical Education o Arts and Crafts. Així com aquesta vegada la màgia és el centre d'interès de totes les activitats, en anteriors trobades l'eix central havia estat de diferent índole: Inventors, Astronomy, Bad Luck, The Olympic Games , T.V. or not T.V. , The Red Carpet i Energy.

Per a la jornada, es formen grups integrats per nens i nenes de diferents escoles, que comparteixen les activitats fent ús de l'anglès com a llengua vehicular. Com a cloenda, l'alumnat fa una actuació mostrant coreografies de cançons d'actualitat, que també es canten en un karaoke.

L'equip organitzador, format per mestres especialistes d'anglès, s'ha proposat que centres, alumnes i els propis docents intercanvïin experiències expressant-se en tot moment en anglès. Per muntar l'English Day, compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Empordà i amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

"Per engrescar a l'alumnat, es fa ús d'un bloc i un site en el qual es poden fer diferents activitats en línia com ara practicar les cançons del karaoke, votar el dibuix que més ha agradat per al Concurs de Mascotes (la mascota guanyadora es el logotip de la jornada) o bé practicar la cançó de l'English Day, que és una adaptació del tema 'We will rock you' de Queen", explica l'equip de mestres.

AICLE, l'Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera

És important destacar que una gran part de les escoles participants porten a terme projectes d'innovació en l'àmbit de l'aprenentatge de llengües estrangeres, com l'ús de la llengua anglesa en una assignatura no lingüística (AICLE= Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera) per tal de millorar la competència lingüística en aquesta llengua.