Figueres acull, aquest dissabte, una sèrie de representacions escèniques de teatre, dansa i música de petit format i curta durada (15 minuts aproximadament). Hi haurà passis regulars a diferents espais emblemàtics de la ciutat i alguns poc visitats habitualment. Després de l´èxit de la primera edició, realitzada a l´espai de creació i formació La Nau Oliva durant les Fires i Festes de la Santa Creu de l´any passat, La Nau Oliva i l´Ajuntament de Figueres han decidit exportar aquest format a altres indrets de la ciutat per tal d´arribar a molt més públic.

Així, de 17 a 21 hores, es podran veure quatre obres de reconeguts dramaturgs i coreògrafs en quatre espais de la ciutat. Cada obra es representarà en un espai diferent simultàniament, amb passis regulars cada 40 minuts. "Per tant, cada obra es repetirà sis vegades a cada espai amb l´objectiu que el públic pugui gaudir de totes elles", expliquen els organitzadors. L´entrada de totes les obres serà 100% gratuïta i l´aforament de cada espai serà reduït, per aquest motiu es prega màxima puntualitat, recalquen.

En primer lloc, la cripta del Convent dels Caputxins, situat al carrer Rec Arnau, serà l´escenari d´una misteriosa obra 'Al final tothom mor'. El teatret subterrani del Museu de l´Empordà, situat a la Rambla, acollirà una desconcertant comèdia dramàtica, 'La Más Indicada'.

Un altre espai per descobrir, que s´ha obert al visitant aquesta edició de les Fires, és una de les dependències de la Casa Nouvilas, d´estil neoclàssic de l´any 1885, situada al carrer Nou, on es podrà gaudir d´una divertidíssima comèdia: 'En Barbados. Viaje a las barbas de un hipster'.

Finalment, el terrat del Museu del Joguet, situat a la Rambla, acollirà una altra espectacular peça de dansa, Neither Man Nor Woman.