Figueres

«Teixint mons» enfunda de bufandes els fanals de la Rambla de Figueres

El projecte ha mobilitzat quatre escoles, dos instituts, dos museus, el SEAE, el Casal de la Gent Gran i l'Ajuntament

04.05.2016 | 10:14
«Teixint mons» enfunda de bufandes els fanals de la Rambla de Figueres

Si passegeu per la Rambla de Figueres, fixeu-vos en la decoració dels fanals. Veureu bufandes de llana unides en harmonia que decoren aquests elements urbans inspirant-se en l'aigua. El fet que sota la Rambla transcorri un tram de la riera Galligans ha estat el principal motiu pel qual s'ha elegit aquesta temàtica, però us agradarà saber que l'ornamentació també té com a referent el famós bosc d'Oma, que es troba a Biscaia, al País Basc, i que és obra de l'artista Agustín Ibarrola.

Partint de la creació artística d'Oma, s'ha concebut la tercera edició del projecte pedagògic «Teixint mons», una iniciativa intergeneracional que ha mobilitzat quatre escoles, dos instituts, dos museus, el Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE), el Casal de la Gent Gran de Figueres i l'Ajuntament.

Aquesta moda pel punt urbà consisteix a enfundar de bufandes de llana els fanals. Els joves alumnes de quatre escoles –Salvador Dalí, Sant Pau, Carme Guasch i Josep Pallach–, amb l'ajut de les seves famílies i mestres, han teixit 199 bufandes en diferents tonalitats de blau, mentre que un grup de nois i noies de 3r d'ESO de l'Institut Alexandre Deulofeu s'ha fet càrrec de confegir les rodones blanques. Tot plegat, per donar forma al projecte «Teixint mons».

"Les bufandes són de colors blaus com l'aigua i també les rodones blanques fan l'efecte de bombolles d'aigua. La disposició de les bufandes en els fanals, mirat des d'un punt fix de la Rambla, representaria les onades de l'aigua de la riera al llarg del seu recorregut", expliquen els organitzadors.

La intervenció del Casal de la Gent Gran de Figueres en aquest projecte educatiu és fonamental. Quinze dones del casal s'hi han abocat de ple, un any més, visitant les escoles i ensenyant a teixir els nens. La Rambla mantindrà la decoració inspirada en l'aigua fins un cop finalitzada la 4a edició de la Fira de la Gent Gran, que se celebra a Figueres del 9 al 12 de juny.

Qui fa possible «Teixint mons»?

El projecte és una realitat des de fa tres anys gràcies al treball col·laboratiu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, el Casal de la Gent Gran de Figueres, el Museu de l'Empordà, el Museu de la Tècnica de l'Empordà; les escoles Salvador Dalí (alumnes 5è), Carme Guasch i Darné (5è), Sant Pau (4t) i Josep Pallach (4t); els instituts Alexandre Deulofeu (3r d'ESO de l'optativa Projecte intergeneracional) i
Ramon Muntaner (1r de CFGS: Integració social), i l'Ajuntament de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema